Český Telecom Extraliga - ne 29. 12. 2002
34. kolo
Liberec
3:4
0:1, 2:2, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

Pucher rozhodl o výhře v Liberci

L i b e r e c - Po čtyřech asistencích v pátečním zápase se o výsledek zápasu v Liberci opět výrazně postaral Peter Pucher. Ve 44. minutě vstřelil rozhodující branku, jen několik vteřin po vyrovnávající trefě domácího Rozsívala. První extraligovou branku vstřelil útočník Jaroslav Mareš, který ve Znojmě hostuje z Dukly Jihlava.

Na poslední utkání roku 2002 se do Svijanské arény přišlo podívat téměř pět tisíc diváků. Oba týmy začaly ve velkém tempu, aktivně forčekovaly a zejména domácí Bílí Tygři se tlačili do útoku. Do první větší šance se dostal domácí obránce Martin Čakajík jeho střelu ale Altrichter vytěsnil nad branku. V páté minutě se po Kumstátově faulu naskytla domácím první přesilová hra, v ní si ale Tygři dostali do jediné šance, když pohlednou kombinační akci Hájka a Straky zakončoval střelou Kropáč.

Tentýž hráč se dostal do další šance v 11. minutě. Slovenský kanonýr se prokličkoval do pásma a našel volného obránce Pospíšila. Ten vystřelil, Altrichter střelu srazil přímo ke Kropáčovi, který z úhlu trefil tyčku. Liberec byl stále lepším týmem a gól visel ve vzduchu. Nakonec se skóre do konce třetiny skutečně měnilo, radovali se ale hosté. Ti se dlouho nemohli vymanit z domácího tlaku, pak ale Toman uvolnil Pláška, před ním obránce Moravec nešťastně upadl a Plášek tak jel sám na Faltu. Ten první střelu kryl, proti dorážce už ale neměl šanci.

Do druhé třetiny trenér Jandač stáhl hru na tři útoky. Pro Nováka skončil zápas po neštrném nárazu na mantinel, při kterém si třetí nejproduktivnější hráč Liberce poranil koleno. Sedět zůstal i Kašpařík, oba nahradili ze ze čtvrtého útoku Musil s Víškem. Ten se hned v první minutě dostal do brejku, Altrichterův beton mu ale ve skórování zabránil.

Do poloviny zápasu sehrálo ještě Znojmo jednu a Liberec dvě přesilovky, na skóre to ale vliv nemělo. Pak se ale začaly dít věci. Ve 32. minutě Plodek dorážkou Rozsívalovy střely vyrovnal, o 40 vteřin později vrátil Mareš svou premiérovou brankou v extralize po ojedinělé akci Znojma hostům vedení, když si jeho nahození srazil do vlastní branky domácí obránce.. Za dalších 32 vteřin Liberec opět srovnal, když Kábrt nadvakrát dorazil Čakajíkovu střelu. Uběhlo 118 vteřin a skóre se měnilo opět - vedení na stranu Orlů strhl přesnou ranou do růžku Faltovy klece Toman. Domácí byli zaskočeni, naopak hosté hráli s velkou chutí a snažili se své vedení zvýšit. Bílí Tygři se z tlaku dlouho nemohli vymanit, svou branku ale ubránili.

V úvodu třetí třetiny se domácím podařilo potřetí v zápase vyrovnat. Patrik Rozsíval projel přes celé hřiště a jeho bomba se od tyčky odrazila za Altrichtera. Stejně jako ve druhé třetině, ani nyní Orli Tygrům nedopřáli radovat se z remízového stavu dlouho. Neuplynula ani minuta, když Peter Pucher zařídil vítězný gól zápasu. Slovenský útočník vystřelil na Faltu, ten jeho střelu vyrazil, Pucher zpoza branky nahazoval puk zpět před bránu a trefil Faltovu brusli, od které se puk odrazil za brankovou čáru.

Domácí se nevzdávali a vytrvale se snažili o další srovnání skóre. Ve velkých šancích se objevili Víšek a Musil, Altrichter ale se štěstím zachránil. Při Víškově nahození si málem srazil do vlastní branky, nakonec ale puk jen projel těsně kolem tyčky. Poté se Mojmír Musil šikovně uvolnil, Altrichter však jeho pokus kryl.

Bílí Tygři byli stále lepším týmem, gólově se ale stále prosadit nedokázali. V 54. minutě se navíc sami připravili o možnost vyrovnání. Nejprve se nechal vyloučit Mojmír Musil na dvě minuty za držení a půl minuty před koncem přesilovky putoval za katr Angel Krstev. Ten si neodpustil tvrdé naražení Milana Procházky na mantinel, znojemský hráč se otřesený odploužil na střídačku a Krstev po trestu pět minut plus do konce utkání rovnou do šatny.

Liberci pak ještě pomohl znojemský Mareš, který dal domácím svým vyloučením šanci hrát dvě minuty čtyři na čtyři. V této době mohly padnout branky na obou stranách, Čakajíkův pokus o vyrovnání Altrichter kryl, na druhé straně Peter Pucher po dobře provedém blafáku trefil jen tyč. Necelou minutu před koncem třetiny ještě Pavel Falta zachraňoval proti úniku Puchera s Uramem. Hosté si už závěr utkání pohlídali a odvezli si z Liberce všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Liberec): "Dostali jsme strašně laciné góly. První padl po chybě obránce, druhý byl vlastní, třetí hned po buly a čtvrtý také skoro vlastní. My jsme se naopak na naše góly hodně nadřeli. Znojmu se vždy podařilo rychle kontrovat a dobrou hrou v obraně již své vedení ubránilo. Kropáče jsme stáhli, protože zbytečně diskutoval s rozhodčími a byl dvakrát hloupě vyloučen."

Milan Skrbek (Znojmo): "Bylo to velmi bojovné, tvrdé utkání a my jsme dokázali, že nemáme jen technické mužstvo, ale že se dokážeme vyrovnat i s tvrdostí. Zápas měl podle mého názoru velmi slušnou úroveň."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
22 Jaroslav Mareš 1 0 0 1 1 2
40 Karel Plášek 1 1 0 2 -1 0
33 Peter Pucher 1 0 0 1 1 0
27 Milan Toman 1 1 0 2 0 0
36 Miroslav Barus 0 2 0 2 -1 2
19 Václav Benák 0 1 0 1 1 2
17 Radek Haman 0 1 0 1 1 0
37 David Havíř 0 0 0 0 -1 0
28 Daniel Hodek 0 0 0 0 -1 0
46 Petr Kumstát 0 0 0 0 0 2
7 Pavel Kumstát 0 0 0 0 2 0
15 Milan Procházka 0 0 0 0 1 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 0 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 1 0
29 Marek Vorel 0 1 0 1 1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
93 Martin Altrichter 60 37 3 34 91.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER