Noen Extraliga juniorů - pá 26. 2. 2010
50. kolo
Kometa
6:2
2:0, 2:1, 2:1
Znojmo
1/3
2/3

Report ze zápasu KOM vs. ZNO (6:2)

Utkání začalo zhurta, a to především z brněnské strany. Branku jsme totiž mohli vidět už ve druhé minutě. Pri signalizované výhodě si Michal Brzobohatý dobře najel na přihrávku Ondřeje Švaňhala a z mezikruží nedal znojemskému brankáři šanci - 0:1. Ondra Švaňhal se tak při svém návratu z hostování v áčku Šumperka hned uvedl asistencí. Brno v úvodu překypovalo aktivitou. Znojmo se však postupně otřepalo a vyrovnalo hru. V další veké šanci se však znovu ocitli domácí. Daniška dobře našel z pravé strany před bránou Komínka, ten však puk netrefil ideálně a kotouč skončil na betonech Kacetla.

Krátce po šanci Komínka se všal individuálně prosadil Tomáš Popolanský, vybojoval puk u pravého mantinelu, sjel si za střed pravého kruhu a švihem zamířil přesně do pravé šibenice - 2:0. Po brance měla opět navrch Kometa, její aktivitu zastavilo až vyloučení Krejčiříka. Znojmo mělo v závěru včetně předcházející přesilové hry, ještě jednu početní výhodu. Ale ani jednu z těchto dobrých možností nedokázalo využít. Orli si svoji velkou šanci nechali až na úplný konec. Najetý Piskoř dostal přihrávku zpoza brány a střelou z první ze tří metrů trefil levou tyč! Znojmo tak mohlo snížit, ale nebylo mu přáno a do kabiny se edy šlo za stavu 2:0 pro Kometu.

Druhá třetina začala faulem hostujícího Stehlíka a přesilovou hrou domácích. Jenže paradoxně se do gólové šance dostali hosté. Domácí přesilovkový zámek špatně rozehráli, když na puk na modré čáře nedosáhl jeden z obránců a ihned se za ním vydal Kovalský, který když jej dohnal, tak ho hned nahodil před bránu, kde byl osamocený Piskoř. Jenže znojemský útočník zblízka na domácího brankáře nevyzrál a trefil jeho beton.

Orli nemuseli této promarněné šance dlouho litovat. Trojan si totiž najel před Baruse, počkal si na přihrávku zpoza brány a z první trefil tyč. Puk se však odrazil přímo na hůl Jakuba Fáry, který ho kolem klečícího Baruse dostal do brány.

Kdo by čekal, že se Znojmo dostane na koně a bude domácí tlačit a hnát se za vyrovnáním, měl by poloviční pravdu. Orlům totiž vydržel elán jen dvě tři minuty a poté se hra znovu vyrovnala. Toho využili domácí. V přesilové hře se na levém kruhu výborně zorientoval Jakub Fúzik a z otočky našel luxusní přihrávkou zcela volného Tomáše Danišku, který z pokleku u pravé tyče zamířil přesně nad přesouvajícího se Kacetla – 3:1.

Hráči Komety byli i nadále při chuti, což potvrdili svoji čtvrtou brankou. Tomáš Komínek se přes obránce na levé straně dostal až před Kacetla, kde vypálil a puk zůstal někde mezi betony znojemského brankáře. Kacetl o něm něvěděl a Petr Štindl ho dotlačil z mezi betonů do brány. Touto brankou tři vteřiny před koncem druhé třetiny se dostali domácí do tříbrankového vedení.

Do závěrečné části vstupovala Kometa s přívětivým tříbrankovým náskokem. Znojmo však začalo velmi aktivně a vysloužilo si za to v úvodu třetího dějství přesilovou hru, ta se Orlům ale příliš nedařila. Dobrou šanci na vstřelení branky měl až za rovnovážného počtu hráčů na ledě bývalý brněnský hráč Petr Susser, ale byl tísněn obráncem, a tak jeho zakončení nebylo tak důrazné. I přesto však musel Barus zasahovat. Zhruba před polovinou třetí třetiny dostalo Znojmo opět možnost hrát přesilovku. Početní výhoda to opět nebyla povedená, ale branku nakonec Orli v přesilovce dali. A tato branka jakoby okopírovala první orlí branku. Po velkém závaru se z bezprostřední blízkosti po několikáté dorážce prosadil Jakub Zika - 4:2.

Kometa však bleskově odpověděla. Adam Svoboda zachytil puk u modré čáry a ihned nahodil na Kacetla, kde byl i Tomáš Daniška, který svoji následnou střelu dokázal i dorazit kolem betonu klečícího brankáře - 5:2. Znojmo se od této chvíle do hry přiliš nedostávalo a Brno jasně drželo zápas pod kontrolou. Kometa měla tlak a z této převahy rezultovala přesilovka pět na tři. Tuto nabídku Brňané neodmítli. Michal Brzobohatý nahrával z pravé strany puk před bránu na vzdálenější tyč a puk do brány srazil nešťastně nejspíše znojemský Opálek - 6:2. Zápas už se pak dohrál bez výraznější vzruchu. Jen Svoboda dostal v závěru utkání dvě minuty za krosček na Švaňhala.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (HC Orli Znojmo): Už se pomalu připravujeme na play off. Hodně trénujeme, ale to je potřeba. Kluci mohli být trošku unavení. Ale play off se hraje v únavě a ve zranění. Z naší strany to byl totální výbuch. Bylo to asi, nebo asi, spíš určitě, nejhorší utkání, co jsme odehráli. K tomu člověk snad ani žádné hodnocení nemůže říct. Soupeř vyhrál a já mu gratuluji k vítězství. Nám nezbývá, než jít dál.

Vlastimil Kočí (HC Kometa Brno): Já si myslím, že jsme je přebruslili a dostali jsme se tak do vedení 2:0. Akorát škoda, že dali na 2:1, že jsme zbytečně inkasovali gól. Pak přišlo zvýšení náskoku a od té doby už jsme kontrolovali hru, měli jsme plno šancí a byli jsme lepší. Myslím, že i kombinančně jsme hráli solidně a dali jsme šest gólů, což je super. Snažíme se před play-off dát šanci všem klukům, s tím že ti nejlepší si pak zahrají ve vyřazovacích bojích, kde budeme hrát nejspíše na tři pětky. Kvalitní výkon podal Filip Barus, s trenéry staršího dorostu, jsme se dnes domluvili, že bude chytat. Je dobře, že si to vyzkoušel, protože příští rok se bude rvát o brankařskou pozici v juniorce.

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
21 Jakub Fára 1 0 0 1 1 2
62 Jakub Zika 1 0 0 1 1 0
10 David Bartoš 0 0 0 0 -2 0
40 Ondřej Horváth 0 0 0 0 0 0
84 Lukáš Kovalský 0 0 0 0 -2 0
11 Lukáš Kusák 0 0 0 0 1 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 -1 0
5 Daniel Opalek 0 0 0 0 -2 2
35 Dominik Piskoř 0 0 0 0 -2 0
7 František Pospíšil 0 0 0 0 -3 2
91 Matěj Síkela 0 0 0 0 -2 2
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 -2 2
88 Petr Süsser 0 0 0 0 -2 2
22 Michal Telesz 0 0 0 0 -2 0
33 Jiří Tichý 0 1 0 1 1 2
51 Jan Trojan 0 1 0 1 1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 30 6 24 80 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER