Český Telecom Extraliga - pá 10. 1. 2003
38. kolo
Znojmo
5:2
1:0, 1:1, 3:1
Zlín
1/3
2/3

Ani potřetí Medvědi Orlům body nevzali

Z n o j m o - Tři využité přesilové hry rozhodly o tom, že důležité tři body v duelu se Zlínem zůstaly ve Znojmě. Na střely bohatý zápas nenarušilo téměř třičtvrttěhodinové přerušení v první třetině kvůli technické závadě na dvířkách střídačky hostí. První a poslední gól Orlů vstřelil Marek Uram, po zranění poprvé skóroval Milan Procházka a po jednom přidali Haman a Vorel.
Zraněním zdecimované Znojmo se do utkání vrhlo se zápalem a evidentní chutí po vítězství. Ani Zlín, který nemá již co ztratit, nepřijel na znojemský led s defenzivní taktikou. Uzdravený Plch měl hned zpočátku několik slibných akcí. První gólová situace nastala při vyloučení Marušáka po kombinaci Pucher, Soudek, Uram. Vzápětí byla hra téměř na 45 minut přerušena pro opravu ulomeného uzávěru dvířek střídačky hostí. Protože do konce třetiny zbývalo více než pět minut, musela být první třetina dohrána samostatně, nemohla být spojena s třetinou druhou. V samém závěru dohrávky první třetiny si Zlín vytvořil soustavný tlak na znojemskou bránu, ale Altrichter všechny střely bezpečně kryl.

Začátek druhé třetiny hrály oba týmy ve čtyřech, protože na trestné lavici seděli Vorel a Jenáček za šarvátku na konci první části. Možnost skórovat se nabídla Zlínu při čtyřminutovém vyloučení Petra Kumstáta po zásahu hokejkou do Vlachova obličeje. Výborně bránící Znojmo dovolilo Zlínu pouze jednou vystřelit a navíc Rachůnek přesilovku zkrátil svým vyloučením. Tlak Znojma narůstal a vstřelení gólu bylo jen otázkou štěstí a času. Byl to ale Zlín, který se radoval z gólu. Po vyhraném buly a vzorné kombinaci na jeden dotek propálil Marušák celou znojemskou obranu i brankáře. K vedení se Znojmo vrátilo za necelé dvě minuty využitím další přesilové hry Procházkou.

Pouhých 14 sekund po úvodním buly třetí třetiny stačilo Orlům k zvýšení vedení tvrdou střelou Hamana z místa levého obránce. A to v podstatě rozhodlo o dalším vývoji utkání. Od té chvíle domácí pozorně bránili a nedali hostům možnost vytvořit tlak. Z téměř stejného místa a stejnou ranou zavěsil v přesilovce o 11 minut později Vorel. Naposledy Orli rozvlnili síť za Tučkem po slovenské kombinaci Pucher - Uram. Konečnou úpravu skóre 40 sekund před koncem dopustili Orli v přesilovce, kdy po chybě obrany skóroval Jenáček. Poslední sekundy provázely drobné šarvátky, které vyvrcholily vzájemným napadením Snopka a Balaštíka v čase 59:59.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Potřebovali jsme dnes doma vyhrát, protože jsme dvakrát doma po sobě prohráli. Čekali jsme, že Zlín bude hrát dobře, protože on na rozdíl od nás dvakrát vyhrál. Hra tomu taky nasvědčovala, dvě třetiny to bylo vyrovnané utkání a nám velmi pomohl třetí gól hned v začátku třetí třetiny. Uklidnilo nás to a třetí třetinu jsme odehráli velmi dobře a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. V přerušení hráči rychle chladli a myslím si, že mohli jít do kabin daleko dřív. V podstatě jsme zápas začínali jakoby znovu, museli jsme udržet hráče v koncentraci a nabudit je.

Jaroslav Stuchlík (Zlín): Myslím si, že tak příjemný soupeř jako jsme dnes pro Znojmo byli my, už sem asi nezavítá. Protože dát gól je pro nás strašný problém a padá nám to tam strašně lehce. Dnes jsme nedonutili soupeře k maximálnímu výkonu. Úvod třetí třetiny a lehce obdržené góly nás zlomily. Při přerušení nám vadilo, že hráči byli v tu chvíli již zpocení a v této zimě rychle prochladli. Snažili jsme se donutit rozhodčího, aby nás pustil do šaten, aby to někdo neodmarodil. V podstatě jsme dneska hráli čtyři třetiny.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
79 Marek Uram 2 0 0 2 2 0
17 Radek Haman 1 0 0 1 2 0
15 Milan Procházka 1 1 0 2 -1 2
29 Marek Vorel 1 0 0 1 -1 6
19 Václav Benák 0 0 0 0 -1 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 -1 0
37 David Havíř 0 1 0 1 1 0
11 Martin Koudelka 0 0 0 0 -1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 -1 0
46 Petr Kumstát 0 0 0 0 -1 4
14 Ján Plch 0 1 0 1 -1 0
33 Peter Pucher 0 2 0 2 2 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 -1 4
25 Karel Soudek 0 2 0 2 2 0
27 Milan Toman 0 1 0 1 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
93 Martin Altrichter 60 52 2 50 96.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER