Český Telecom Extraliga - út 28. 1. 2003
44. kolo
Vítkovice
2:1
1:0, 1:1, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Trvaj obral Orly o body

O s t r a v a - Ačkoliv znojemští hráči inkasovali první branku již po šestadvaceti vteřinách a i v samém závěru měli větší radost domácí, průběh samotného zápasu nahrával do karet spíše znojemským hráčům. Jenomže nepřekonali vynikajícího Trvaje a důležité body tak zůstaly na severu Moravy.
Údernost první vítkovické řady je všeobecně známá a ani znojemští hráči nechtěli nic nechat náhodě. O přínosu řady Kaděra - Burger - Moravec věděli své, avšak ani tato znalost nepomohla. V posledních kolech se mezi vítkovickými střelci objevují pouze hráči elitní formace a jejich eliminace je důležitým faktorem pro každý tým, který chce s vítkovickými bodovat. První útok domácích umí skórovat z jakékoliv situace a předvedl to i znojemským hráčům. Už po šestadvaceti vteřinách hry se v pravém rohu kluziště zapojili do souboje o puk Moravec s Burgrem. Touš úspěšně získali, Moravec posunul do prostoru pravého kruhu pro vhazování Kaděrovi a ten z nápřahu poslal puk nechytatelně nad Altrichterovo rameno. Razance jeho střely byla tak vysoká, že i rozhodčí Husička, stojící jen několik metrů od branky, musel povolat na poradu videorozhodčího, aby zjistil, zda se puk odrazil od vnitřku branky, či od břevna. Po konzultaci branku uznal a domácí o branku vedli. Další zápas do statistik mohl o dvacet vteřin později přidat Ivan Padělek. Tentokrát však již byl Martin Altrichter pozorný a jeho střelu vyrazil. Pak už se začala čím dál tím častěji projevovat největší zbraň domácích – bezchybný Jiří Trvaj v brance. Roztáhnutím betonů od tyče k tyči vyšachoval pokus Jána Plcha z bezprostřední blízkosti, odolal i střele Marka Urama a následné dorážce Petera Puchera a se štěstím vyrazil i Pláškovu pohotovou teč Procházkovy střely. Tato akce už však proběhla ve druhé třetině, kdy znojemští ještě více přidali na aktivitě a jejich snaha přinesla ovoce.

Paradoxně v okamžiku, kdy ohrožení Trvajovy branky nikdo nečekal. Na trestné lavici totiž seděl Milan Toman a vítkovičtí se tlačili před Martina Altrichtera. Jenomže slabší den, který potkal obránce Mraka Černoška, dostal v sedmé minutě druhé třetiny ty nejčernější obrysy. Naivní práce s pukem na hranici vlastního obranného pásma byla rajskou hudbou pro umění Marka Urama a o pár vteřin později i pro hlouček nejvěrnějších znojemských fanoušků. Rychlé odebrání puku a následný samostatný nájezd, zakončený učebnicovým blafákem, srovnal skóre a rozvířil v hlavách vítkovických fanoušků reje těch nejčernějších myšlenek. Znojmo totiž tahalo v oněch okamžicích za delší konec lana a další branky neustále visely ve vzduchu. Jenomže Jiří Trvaj byl proti a střelci z jihu Moravy odešli s prázdnou.

O tom, že se export bodů z Ostravy nekonal, rozhodl ve čtyřiatřicáté minutě Jiří Burger. Při samostatném nájezdu volil prudkou střelu namísto technického zakončení a ke zděšení všech diváků přestřelil. Střela zaduněla o plexisklo a všichni se už smiřovali s faktem, že z tohoto útoku nic nebude. Jenomže rozjetý Burger stačil objet branku a z druhé strany zasunou puk za brankovou čáru. Následný bezchybný výkon Jiřího Trvaje už jen podpořil a podepsal zisk tří bodů, když postupně zlikvidoval střely Milana Procházky, Petera Puchera či nájezd dvou na jednoho v podání dvojice Plášek – Barus. Snad největší porci štěstí si vybral při pokusu Marka Urama z pravého rohu kluziště, kdy se střela odrazila až od vzdálenější tyče jeho svatyně.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Poznamenal nás gól v první minutě, ale celkově jsme měli více ze hry, ale nedokázali jsme proměňovat šance a hlavně jsme nedali branku za stavu 1:1, což se naopak povedlo soupeři.
Ladislav Svozil (Vítkovice): Znojmo má šikovné útočníky a my hrajeme trošku v křeči. I proto zápas vypadal jak vypadal. Hlavní je, že jsme získali body a to je pro nás důležité. Bez vynikajícího výkonu Trvaje bychom však asi nevyhráli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
79 Marek Uram 1 0 0 1 0 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 0
37 David Havíř 0 0 0 0 0 2
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
7 Pavel Kumstát 0 0 0 0 0 0
46 Petr Kumstát 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
14 Ján Plch 0 0 0 0 -1 2
15 Milan Procházka 0 0 0 0 -1 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 0 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 -1 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 0 2
27 Milan Toman 0 0 0 0 -1 2
29 Marek Vorel 0 0 0 0 -1 25

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
93 Martin Altrichter 60 24 2 22 91.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER