Český Telecom Extraliga - pá 31. 1. 2003
45. kolo
Znojmo
4:6
2:2, 2:2, 0:2
Vsetín
1/3
2/3

Ani na Vsetín nenašli Orli účinnou zbraň

Z n o j m o - Důležitý boj se Vsetínem přinesl Orlům porážku, která znamenala v tabulce posun na poslední postupové místo do play-off. Vzhledem k výsledkům ostatních zápasů, které toto kolo přineslo se Orli nepropadli ještě níž. Vysvobozením z mizerie bude pro Znojmo čtrnáctidenní reprezentační přestávka, ve které se budou snažit hlavně posílit psychiku a v posledních zápasech se projevující úbytek sil.
Důraz, tvrdost a nasazení byla zbraň, která vedla k tomu, že si Vsetín ze Znojma odvezl body. Obě mužstva předváděla útočný, otevřený hokej, který přinesl mnoho branek na obou stranách. Žádný ze soupeřů se během utkání nedostal na větší než jednobrankový rozdíl. O konečném výsledku rozhodla závěrečná power-play domácího týmu, v níž byl Vakovi přiznán technický gól za úmyslné posunutí branky.

Očekávané oživení do skomírajících řad Orlů přinesl útočník Melenovský. Trenéři ho postavili do útoku k Vorlovi a Procházkovi. Z této spolupráce vytěžili tři branky a celkem šest kanadských bodů a jejich nasazení a hra vysoce převyšovala ostatní dva útoky. Zvláště první útok byl dnes absolutně bezzubý. Z mnoha šancí, které si během zápasu vypracoval, nejenže nedokázal skórovat, ale navíc byl na ledě při třech obdržených brankách. Další překvapení přinesli trenéři v podobě střídání dobře chytajícího Altrichtera za více než měsíc zraněného Kameše, který poprvé inkasoval čtyři minuty po nástupu na led.

První dvojici branek přinesla čtvrtá minuta. nejprve se z prostoru mezi kruhy trefil Luža, ale hned o 31 vteřin později vyrovnal Vorel. Poprvé a naposledy dostal Znojmo do vedení v 15. minutě Plášek, když se nejlépe zorientoval před Bieglovou brankou.

Je obdivuhodné, že Vsetín vydržel bez jakýchkoli problémů po celý zápas aktivně napadat znojemskou rozehrávku již v obranném pásmu. Své nasazení korunovali tlakem před bránou Orlů, ze kterého také vytěžili většinu gólů. Zářným příkladem toho byla branka Mariána Kacíře z 18. minuty, který po dorážce Němcovy střely srovnal na 2:2.

Stejně důrazně však Valaši taky bránili prostor před Bieglem. Znojmo, které se snažilo dovést puk až do branky, mělo pramálo šancí uspět. Na vsetínské straně ve druhé třetině dominovala zejména třetí útočná řada Kotásek, Vak, Ambruz, která dvakrát vybojovala jednobrankový náskok, Melenovský s Procházkou však pokaždé dokázali srovnat. Na obou stranách se střídaly rychlé kombinační akce, při kterých měli s postupujícím časem hosté více a více navrch. Dobře hrající bek Jaškin naví trefil v 39. minutě tyč.

Zajímavostí zápasu bylo, že všechna vyloučení byla mezi 8. a 16. minutou, kdy se odehrálo několik potyček a schylovalo se i k hromadné rvačce. Zbytek zápasu se už rozhodčí Rejthar rozhodl nevylučovat a nebránit tak oběma týmům v jejich hře.

Závěrečná třetina se ze strany Vsetína nesla v duchu maximální efektivity. Jednu z hrubek znojemské obrany dokázal beze zbytku využít Kucharczyk a Znojmo už v závěrečných minutách takticky hrajícího soupeře nepřekonalo.

Orli mají do úterý volno, ve kterém mají za úkol z hlav vymazat vše špatné a negativní. Pak bude následovat zvýšená tréninková zátěž a příprava na posledních, tentokrát již opravdu rozhodujících, sedm kol základní části.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (Znojmo): V posledních zápasech hrajeme líp venku. Doma zápasy nezvládáme, hlavně po psychické stránce. Jsme nervózní, moc chceme. Konečně jsme dali více než dva góly, ale doma by se na čtyři góly mělo vyhrát. Brankář Kameš ještě není zcela v pořádku. Kdyby byl zdráv, tak by chytal od začátku."

Zdislav Tabara (Vsetín): Pro nás to byl dnes důležitý zápas, ale z pohledu tabulky byl daleko důležitější pro domácí tým. Předpokládali jsme, že Znojmo bude určitě pod větším tlakem než my a budou nervoznější. Do utkání jsme šli s taktikou otevřeného hokeje, obě mužstva hrála nahoru dolů, obrany na obou dvou stranách byly slabší. Pro diváky bylo utkání zajímavé, protože padlo hodně branek a horší to bylo pro trenéry. O tu jednu branku jsme byli v utkání šťastnější.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
5 Marek Melenovský 1 1 0 2 2 0
40 Karel Plášek 1 0 0 1 -2 0
15 Milan Procházka 1 2 0 3 3 0
29 Marek Vorel 1 2 0 3 3 2
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 -2 0
19 Václav Benák 0 1 0 1 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -3 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -3 0
37 David Havíř 0 0 0 0 -3 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 -1 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 -3 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 1 4
25 Karel Soudek 0 0 0 0 -3 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 2 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 -2 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
93 Martin Altrichter 20 14 2 12 85.7 0 0
34 Jaroslav Kameš 40 22 3 19 86.4 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER