1. liga - po 27. 12. 2010
31. kolo
Chomutov
1:3
0:1, 0:1, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

Všechno je jednou poprvé, Znojmo veze tři body z Chomutova!

<em>Chomutov</em> - K prvnímu utkání nadstavby nastoupili znojemští hokejisté s plzeňským Přikrylem mezi tyčemi. Již v prvních minutách dávali najevo touhu po bodech a kýženého gólu se dočkali v jedenácté minutě, když se trefil Havlík. Znojemský tlak pokračoval a další puk do sítě domácích zasadil Jarůšek. Chomutov sice ještě snížil a snažil se o vyrovnání při power play, avšak v poslední sekundě nasměroval kotouč do prázdné branky Staněk, a zpečetil tak zasloužené vítězství Orlů.

První třetina úvodního kola nadstavby příliš pohledného hokeje nenabídla. Útočné snahy jako domácího Chomutova, tak hostujícího Znojma brzdily časté nepřesnosti ve hře. Chomutov nevyužil úvodní přesilovku, ani Znojmo ale v útoku v prvních deseti minutách nic nepředvádělo.

V sedmé minutě sice míchal před Přikrylem pukem Kraft a o půl minuty později na něj jel sám Jíra, ale ani jeden nemířil přesně. O Znojmu se rozhodně nedá říct, že by se hnalo do útoku. Byli to ale Orli, kteří se v 11. minutě ujali vedení v zápase. Skóre otevřel po přihrávce Staňka Havlík.

O minutu později měl nabito na vyrovnání Pulpán, pak prověřili střelou z blízka Přikrylovu pozornost Hluchý a po něm Kůs. Na vyrovnání v první dvacetiminutovce to ale nestačilo.

Ve dvaadvacáté minutě byl sice v gólovce Hluchý, podle hesla „Nedáš – dostaneš!“ udeřilo ale na druhé straně. Znojemský Jarušek ve 26. minutě využil své výhodné pozice mezi kruhy a zblízka prostřelil Hanuljaka.

Předváděnou hru Chomutova jeho fanoušci v polovině zápasu „ocenili“ pokřikem: „Budíček, Chomutov, budíček!“ Odpovědí jim sice byla největší chomutovská šance v utkání, Zucker ale v samostatném úniku střílel jen do Přikrylových betonů. O chvíli později mířil těsně mimo Pulpán.

Znojemští se ve zbytku druhé části nikam netlačili a hráli to, co potřebovali. Chomutov jen těžko hledal recept, jak ohrozit Přikryla. Nepomohla mu k tomu ani další přesilová hra.

Do třetího dějství odstartoval Chomutov aktivněji a Přikryl v brance měl se střeleckými pokusy Jíry, Havíře nebo Kůse spoustu práce. Na druhé straně s notnou dávkou štěstí vyrazil Jarůškovu střelu Hanuljak.

Zvýšená aktivita přinesla Chomutovu brankové ovoce v 53. minutě. Po přihrávce Mudrocha ukázkově vymetl růžek Přikrylovy branky Petr Jíra. To ale bylo, co se týče branek ze strany Chomutova, vše. Od poloviny devětapadesáté minuty hráli bílomodří power play, v té ale branku nevstřelili, naopak v čase 59:59 potřetí v zápase inkasovali, tentokrát z hole Staňka, a prohráli se Znojmem 1:3 - poprvé od jeho pádu do první hokejové ligy.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (Chomutov): Zápas se mi hodnotí složitě, ty poslední zápasy se podobají jeden druhému jako vejce vejci. Znojmo přijelo s mladým týmem a jednoznačně nás bruslařsky převyšovalo. Druhá třetina byla z naší strany katastrofální, v ní jsme byli zoufalí. V první třetině, kde se ještě našlo pár pozitiv ve hře, jsme tři tutové gólovky nedali. Ve třetí části, kdy jsme si alespoň nějaký tlak vytvořili, jsme zase nebyli schopní dát gól. Power play - situace, ze které padá gól často, a my nejsme schopni trefit bránu. Koncovka a bruslení - v tom nás Znojmo jednoznačně předčilo.

Karel Soudek (Znojmo): Samozřejmě, že vyhrát na ledě prvního mužstva je pro nás úspěch. Přestože jsme neměli nejsilnější sestavu, tak jsme podali dobrý výkon a musím poděkovat hráčům, že se k tomu takhle postavili. Jsem spokojený, ten výkon byl slušný. My jsme čekali, že ve třetí třetině po nás domácí půjdou víc, máme spoustu mladých hráčů, takže nás tam trochu přetlačili, ale šance měli i v prvních dvou třetinách. Jeli tam třikrát sami na bránu, gólman nás podržel. Chtěli jsme utkání odehrát dobře do obrany a to se nám vcelku povedlo. V prvních dvou zápasech jsme od Chomutova dostali hodně branek, ale to taky hrál s jinými hráči, třeba Radek Duda je hodně zkušený hráč a umí dávat branky. I ten dneska chyběl a bylo to znát. Možná i proto se nám tady povedlo uhrát dobrý výsledek.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
88 Adam Havlík 1 1 0 2 1 0
96 Richard Jarůšek 1 0 0 1 1 0
19 Aleš Staněk 1 1 0 2 0 0
41 David Bartoš 0 1 0 1 1 0
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
5 Jiří David 0 0 0 0 1 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 1 0
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 1 14
14 Tomáš Komínek 0 0 0 0 0 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 -1 0
8 František Pospíšil 0 0 0 0 0 0
7 David Rangl 0 0 0 0 1 2
11 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 0
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 -1 0
51 Jan Trojan 0 1 0 1 0 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
59 Petr Přikryl 60 35 1 34 97.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER