EBYSL - st 24. 9. 2014
10. kolo
Znojmo
4:2
3:0, 1:0, 0:2
LA Stars
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. LAS (4:2)

Znojemští hokejisté navázali na svůj nedělní výkon v St. Pöltenu a i v domácí odvetě byli aktivnějším a lepším celkem. Na první gól jsme sice čekali až do začátku osmé minuty, ale už předtím Orli dokazovali své útočné choutky. Skóre otevřel Marek Špaček, jenž dostal přesný pas do mezikruží a poslal kotouč nad ramenem gólmana Bachera do rakouské sítě. O necelé tři minuty se hráči z jižní Moravy prosadili znovu, tentokrát v početní výhodě. Na konci přesilovkové kombinace stál opět Marek Špaček. Bacher neměl proti jeho ráně pod víko nejmenší šanci.

Domácí i dál demonstrovali svou převahu a maskovaný muž Stars musel brzy lovit puk ze své svatyně potřetí. Po rychlé akci se do horního růžku trefil Tomáš Hačecký. Poté si zahrálo první oslabení i Znojmo, ale paradoxně si v nevýhodě vytvořilo obrovskou šanci při samostatném úniku Špačka.

Prostřední dějství se neslo ve vyrovnanějším duchu. Hned zkraje promarnili velkou šanci hosté, Huber byl před znojemským gólmanem Usem zastaven i za cenu faulu. Stars se více prosadily až v samotném závěru přesilovky, ale Us byl na svém místě. Na druhé straně pak individuální průnik neproměnil bek Křípal. Hra se přelévala ze strany na stranu a nabízela zajímavé okamžiky na obou stranách. Krásnou kombinaci Formana a Svatušky zlikvidoval včasným přesunem a zákrokem lapačkou Bacher, před Usem zahrozil tvrdou ránou Paul Sztatecsny.

Jediná branka druhé třetiny padla až v jejím samotném závěru, kdy po situaci dva na dva po šťastném zásahu Marca Zajíce puk zaplul do rakouské klece.

Třetí perioda přinesla velmi rychlý hokej. Před znojemským brankovištěm zahrozilo po dělovce Mathiase Kastnera i následných dorážkách. Znojemská přesilovka ještě nepřinesla nic důležitého, ale při vyloučení Švandy se jiskřilo. Nejdříve neproměnil trestné střílení Marc Zajíc a vzápětí hosté snížili zásluhou Sviatislava Kuchynskeho. O necelé čtyři minuty pak na časomíře svítilo skóre 4:2. To špatné znojemské vyhození kotouče potrestal Nikita Zavalnyuk a po bekhendovém blafáku zasunul puk do jihomoravské svatyně.

Po postupném vyloučení na obou stranách se pak dohrávalo ve čtyřech a St. Pölten už se ani nedostal ke hře bez gólmana. Znojmo si tak mohlo po šedesáti minutách hry přivlastnit další tři body.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Znojmo): Odehráli jsme vynikající první třetinu, kterou jsme taky vyhráli 3:0. Kluci předváděli výborný hokej přesně podle mých představ. Pak jako když utne. Zbytečně jsme se zdržovali, drželi puk, čekali za modrou čárou. Další dvě třetiny se mi už nelíbily. Nakonec můžeme být rádi, že jsme 4:2 vyhráli. Stačila další hloupá chyba a mohlo být zle. Jsme rádi za body, ale s hrou ještě budeme muset něco udělat.

Nemyslím si, že přišlo uspokojení. Spíš jsme měli v podvědomí, že se už nic nemůže stát, že máme zápas pod kontrolou. Nehráli jsme kombinačně, každý si chtěl ujet a dál gól. To je špatně. Stars nejsou špatné mužstvo. Tohle se nesmí stávat.

Tato odveta byla podobná jako nedělní zápas v St. Pöltenu. Tam jsme zase odehráli výbornou druhou třetinu. Je škoda, že tuto hru neudržíme déle. Pak si kazíme dojem z utkání.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
35 Marek Špaček 2 1 0 3 3 0
53 Tomáš Hačecký 1 0 0 1 0 0
28 Marc Zajíc 1 1 0 2 3 0
94 Tomáš Forman 0 0 0 0 -1 0
14 Josef Krcho 0 0 0 0 0 0
26 Michal Kruckovyč 0 1 0 1 1 2
6 Milan Křípal 0 0 0 0 1 2
8 Jiří Lander 0 0 0 0 0 2
66 Karel Nahodil 0 0 0 0 -1 0
15 Tomáš Račický 0 2 0 2 3 0
18 Daniel Salát 0 2 0 2 2 0
17 Jiří Svatuška 0 0 0 0 -1 0
16 Jakub Švanda 0 0 0 0 1 2
89 Jan Toman 0 0 0 0 -1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Žan Us 60 24 2 22 91.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER