EBYSL - so 10. 1. 2015
33. kolo
Znojmo
5:7
1:2, 1:1, 3:4
Salzburg
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. SAL (5:7)

Utkání odstartovalo znojemským oslabení, v němž však paradoxně nejvíce zahrozil z brejku domácí útočník Krcho. Na druhé straně kluziště se výrazněji zajiskřilo v 5. minutě, kdy se nejlepší hráč Salzburgu v utkání Egger natlačil před Use a forhendem poslal kotouč vedle levé tyče. Skóre se posunulo až o chvíli později při skrytém nahození Michala Pospíšila od modré čáry.

Gólová chvíle Salzburgu přišla před polovinou třetiny. Maximilian Lancsar se prosadil v přesilové hře tečí před znojemským brankovištěm. Rudí Býci se navíc dokázali poprvé v duelu dostat do vedení po akci Maximiliana Eggera, jenž zůstal zapomenut za znojemskou obranou, zmátl pohybem gólmana a posunul kotouč mezi jeho betony za brankovou čáru. Navíc v oslabení.

Potřetí se puk ve znojemské kleci zatřepetal v čase 23:21. Opět Maximilian Egger unikl domácí obraně a tváří v tvář Usovi vyšvihl parádní bekhend. Orli se dostali pod tlak, více dokázali zahrozit až po kombinaci Hačeckého a Landera, ale spíše jen paběrkovali. Nevyužili ani přesilovku pět na tři, a přestože se snažili bojovat, jejich snaha se nesetkávala s úspěchem.

Alespoň snížení se Znojmo dočkalo ve vlastním oslabení, kdy po skvělé práci obranné čtveřice unikl dvojici hráčů Rakušanů Marek Špaček, zkušeně si povodil gólmana a přehodil jeho beton. Orlům narostla křídla a stali se aktivnějším týmem. Mohli dokonce pár vteřin před druhou sirénou vyrovnat, ale gólman Wieser si poradil jak se závarem před svou klecí a nebezpečnými dorážkami, tak se Salátovou ránou z kruhu.

To nejlepší si ale obě mužstva schovala až do třetí třetiny, v níž padlo hned sedm branek! Na 2:4 nejdříve upravil skóre po chybné Usově rozehrávce Maximilian Egger. Rakouský útočník si tímto gólem vystřílel čistý hattrick. Vzápětí korigoval od modré čáry prudkou ránou kolem Wieserovy lapačky Michal Pospíšil.

Orli poté ustáli dvě oslabení, ale přesto inkasovali. Při hře pět na pět dorážel v brankovišti povalující se puk do sítě Hubert Berger. V čase 55:57 se ale začaly dít věci... Bláznivý závěr odstartoval znojemský kouč, který si právě v tomto čase vyžádal oddechový čas a odvolal z brány gólmana Use. Navíc hosté hráli v šesti, takže po uděleném dvouminutovém trestu měli domácí k dispozici výhodu dvou mužů v poli. Toho dokonale využili a Marc Zajíc z mezikruží zavěsil mezi rameno a lapačku bezmocného Wiesera.

Pokračovalo se ale dál. Znojmo hrálo i nadále bez svého gólmana, čehož po situaci dva na dva beze zbytku využil Alexander Lahoda a trefil odkrytou klec. Znojemský kouč ale opět stáhl ze hry Use a poslal na led šestého hráče do pole. A tento tah opět skvěle vyšel. Josef Krcho se nerozpakoval, párkrát potáhl puk před rakouskou klecí a poslal jej pod víko. Do konce zbývalo čtyřicet šest sekund a Orli prohrávali jen o jeden gól. Po vyhraném buly ve středovém kruhu upaloval Us na střídačku, ale tentokrát už nedostali Jihomoravané šanci k vyrovnání. Na konečných 5:7 upravil ránou do prázdné brány Stefan Steinacher.

Ohlasy trenérů

Leoš Zajíc (Znojmo): Z obou stran byl k vidění výborný hokej. Bylo vidět, že hráči Salzburgu si umí přihrát, mají nacvičené některé signály a dokáži je plnit. Od nás zase byla cítit obrovská snaha, bojovnost. Nějaké šance jsme sice neproměnili, ale myslím si, že to byl jeden z lepších zápasů. Bohužel nám ale lepší výsledek utekl, protože jsme udělali několik hrubých chyb.

V závěru jsme čtyři minuty před koncem odvolali gólmana. Prohrávali jsme o dva góly, bylo potřeba přinést do hry nepořádek. Zmást soupeře. Navíc nám k tomu přišla i přesilovka... Dali jsme dva góly, bohužel i dva do prázdné brány inkasovali. Dnes mi ale až tak moc prohra nevadí, kluci se snažili, a to je potřeba. Salzburg byl ale těžký soupeř, ne nadarmo vede skupinu A.

Hráli jsme jen na tři kompletní formace, bohužel tři hráči základní sestavy Křípal, Račický a Horák jsou nemocní.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
88 Michal Pospíšil 2 0 0 2 0 2
14 Josef Krcho 1 0 0 1 -4 0
35 Marek Špaček 1 0 0 1 -4 0
28 Marc Zajíc 1 4 0 5 1 2
94 Tomáš Forman 0 0 0 0 0 0
83 Bronislav Fruhwirt 0 0 0 0 -1 0
53 Tomáš Hačecký 0 1 0 1 -1 0
8 Jiří Lander 0 0 0 0 -2 2
95 Michal Mandát 0 1 0 1 -2 0
66 Karel Nahodil 0 0 0 0 -1 2
18 Daniel Salát 0 0 0 0 -2 2
17 Jiří Svatuška 0 0 0 0 0 0
93 Dominik Synek 0 3 0 3 1 2
16 Jakub Švanda 0 0 0 0 -3 0
89 Jan Toman 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
1 Žan Us 57 33 5 28 84.8 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER