EBYSL - ne 23. 10. 2016
13. kolo
Znojmo
9:6
5:2, 1:1, 3:3
Záhřeb
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. ZAH (9:6)

Už od první minuty bylo jasné, že zápas přinese velmi atraktivní a rychlý hokej. Už po třiceti vteřinách bylo po faulu na Jana Bulína nařízeno trestné střílení, které ale znojemský útočník neproměnil. Od osmé minuty už se ale s góly roztrhl pytel. Jako první se prosadil Jan Bulín, který šikovně doklepl kotouč kolem tyčky až do sítě. Situace na ledě se i nadále vyhrocovala a v jedenácté minutě lovil hostující brankář kotouč opět ze své svatyně. Podruhé ho překonal Jan Bulín, jenž výborně prokličkoval přes celé útočné pásmo a od levé strany pak protáhl kotouč kolem pravého betonu ležícího Nikolice přímo do brány – 2:0.

Hosté ale nenechali Orly chladnými a jakmile jim po vyloučení do hry naskočil pátý hráč, vydali se do útočného pásma. Stjepan Cizmadija z mezikruží překvapil domácího Geržu střelou, jenž směřovala pod horní tyčku. Domácí ale měli pro svého soka přichystanou rychlou odpověď. Jonáš Růžička zachytil dlouhou přihrávku z levého mantinelu v útočném pásmu. Odtud poslal kotouč do mezikruží najíždějícímu Janu Bulínovi, který ho jen jemně doklepl za sebe pro svého bratra Patrika Bulína, jenž zakončil nádhernou spolupráci střelou do pravého horního rohu soupeřovy klece. 3:1.

Patnáctá minuta první třetiny se opět nesla ve znamení gólu. Jiří Svatuška obdržel krásnou přihrávku na pravou stranu před bránu a ihned jednal. Pohotově přehodil kotouč přes hostujícího brankáře přímo za brankovou čáru. Hosté se potom uchýlili k radikálnímu kroku a prostor mezi třemi tyčemi Nikolic přenechal svému kolegovi Valencicovi. Orli ale i nadále pobývali v útočném pásmu a narůstajícímu tlaku nakonec podlehla i čerstvá síla v chorvatské kleci. Nejprve se Jan Bulín protáhl s kotoučem podél levého mantinelu, odkud také vystřelil. Jeho pokus hostující brankář vyrazil před sebe, tam si ale touš našel Jonáš Růžička, který ohromnou rychlostí doklep puk do pravého horního rohu – 5:1. Hosté ale ještě před zazněním závěrečné sirény dokázali domácí potrápit. Bruno Ficur z dálky prudkou střelou překvapil domácího brankáře – 5:2.

Oba celky pak do druhé části hry vstoupily o něco poklidněji. První velké akce jsme se dočkali až po šesti minutách a hned z toho byl gól. Jan Bulín se snažil překonat hostujícího brankáře jako první, a to střelou z mezikruží. Valencic jeho pokus vyrazil k pravé straně a poodjel si z brány, to však neměl dělat, protože u pravé tyčky už stál připravený Patrik Bulín, který v poklidu dovezl kotouč hokejkou kolem pravé tyčky do poloodkryté klece. O chvíli později zahrozil opět Patrik Bulín, když najížděl k levé tyčce, kam už mu směřovala přihrávka. Hostující brankář si tuto stranu vůbec nehlídal a před domácím útočníkem zela prázdná klec. Bulín však nestihl touš v plné rychlosti zpracovat.

Tím ale druhé dějství neskončilo. Hosté se nehodlali smířit se čtyřbrankovým náskokem, který si Orli vytvořili a ve třicáté třetí minutě znovu otevřeli skóre utkání. Matija Milicic šikovně prokličkoval přes celé kluziště až do útočného pásma. Po své krasojízdě pak poslal touš do brány skulinkou mezi betony domácího brankáře. 6:3

Závěrečné dějství se neslo v podobném duchu, jako to první. Hattrickem vlétl do utkání Patrik Bulín, když obkroužil hostující klec a kolem pravé tyčky pak propasíroval kotouč přímo do sítě. O dvě minuty následovala další radost znojemského celku. Tentokráte následoval v cestě za třetím gólem svého bratra i Jan Bulín, jenž zasunul kotouč do brány mezi pravým betonem hostujícího Valencice. Za stabilního stavu se poté trenér znojemské juniorky rozhodl dát šanci mezi třemi tyčemi Matěji Slavíkovi. Ten však v padesáté minutě lovil ze své svatyně první kotouč. Martin Plesko obdržel přihrávku do prostoru před bránou, kde ani na chvíli nezaváhal. Přesnou střelou pod horní tyčku tak upravuje skóre utkání na 8:4.

Orli ale opět uměli na tuto situaci skvěle zareagovat. Michal Mandát obkroužil hostující klec a od pravé tyčky poslal přihrávku do mezikruží najíždějícímu Janu Bulínovi. Ten prudkou střelou kolem ruky poslal do chorvatské sítě už devátý kotouč. Hra se ani na chvilku neuklidnila a po vyloučení na znojemské straně následovala další změna skóre. Matija Milicic si našel v pravém kruhu dobrou pozici, a střelou kolem lapačky opět snížil náskok domácího celku na čtyři branky. Utkání se Záhřebem ale přineslo ještě mnohem více. Necelých pět minut před koncem třetiny se ale hosté nechtěli s výsledkem smířit a opět rozvlnili síť domácí klece. Jan Smolec z velmi ostrého úhlu se štěstím propálil domácího Slavíka. Orli ale stále měli tříbrankový náskok a i když se hosté na ledě snažili i se šesti hráči, další kotouč už za brankovou čáru nedostali.

Ohlasy trenérů

Miroslav Vybíral (Znojmo): V první řadě jsme rádi, že jsme konečně po dlouhé době vyhráli. Spravili jsme si náladu před těmi venkovními zápasy, které máme ve středu a ve čtvrtek. Čekají nás těžká utkání s těžkými soupeři.

Za rozhodného stavu jsme dali příležitost všem hráčům. Samozřejmě je ale potřeba stále pracovat. Máme problémy s tím, že nejsme schopni hrát po celých šedesát minut stejný hokej. Mezitím ty chyby uděláme a je to problém. V útoku jsme ale byli velmi produktivní a za to bych chtěl hráče pochválit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
15 Jan Bulín 4 4 0 8 6 0
89 Patrik Bulín 3 3 0 6 5 0
95 Jonáš Růžička 1 4 0 5 5 0
96 Jiří Svatuška 1 0 0 1 0 0
24 Zdeněk Brabec 0 1 0 1 2 0
83 Bronislav Fruhwirt 0 0 0 0 -1 0
16 Michal Fruvirt 0 0 0 0 0 0
18 Vojtěch Hrubý 0 1 0 1 1 4
21 Jan Jambor 0 0 0 0 -2 0
71 Filip Jeřábek 0 0 0 0 2 0
22 Vojtěch Konečný 0 0 0 0 -1 0
26 Michal Kruckovyč 0 0 0 0 2 0
28 Jiří Kuntoš 0 0 0 0 2 2
19 Michal Mandát 0 1 0 1 4 2
12 Jiří Minarčík 0 0 0 0 0 0
94 Radek Niederhafner 0 0 0 0 -2 4
17 Vladimír Oščádal 0 1 0 1 1 0
82 Martin Peří 0 0 0 0 0 0
9 Dominik Šlegl 0 0 0 0 1 4

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
36 Dominik Gerža 46 29 3 26 89.7 0 0
3 Matěj Slavík 14 13 3 10 76.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER