Snad už bude produktivita lepší, věří Snopek i Pucher

Aktuální zprávy
PÁ 28. 11. 2003
Z n o j m o - Na dnešním výsledku se dvěma góly výrazně podílel obránce <b>Jan Snopek</b>. Po nevýrazných výkonech v předcházejících zápasech dnes opět zaujal pozici pilíře obrany a svojí hrou a přihrávkami úspěšně podporoval zakládání akcí. Nepatří mezi excelentní střelce, spíš je využíván k destruktivní činnosti. „Dva góly v zápase jsem dal naposledy snad někdy v žácích,“ přiznává s úsměvem statný znojemský bek.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Vývoj utkání se mu dnes hodnotil dobře, protože Znojmo přidávalo jeden gól za druhým a Litvínov byl Orlům skutečným protivníkem pouze v úvodních minutách zápasu. Po výrazném vedení však Orli opět začali zbytečně kombinovat a komplikovat hru. „Dneska už to bylo dobrý až do té chvíle, než nás opět chytla naše nemoc – přihrávky. Za v podstatě rozhodnutého stavu jsme si řekli, že už to musíme hlídat. Ale za stavu 5:0 by se nemělo stávat, abychom jim takhle nabídli šance. Ale i tak je dobře, že máme tři body,“ vyjadřuje spokojenost Snopek.

Zápas s Litvínovem a se Spartou by se dal srovnat nejen v nasazení a vůlí po vítězství, ten dnešní však byl okořeněn i góly a hokejovými parádami. Princip dnešního hokeje vysvětluje Snopek jednoduše: „Je úplně jedno, proti jakýmu mančaftu hrajem, vždycky se snažíme vyhrát a ono je jedno jestli o gól nebo o pět. Výsledek je hlavně otázkou štěstí. V každém zápase si vypracujeme spoustu příležitostí, ale někdy to tam padne, jako dnes, někdy se hrozně trápíme. Kdyby nám to se Spartou padalo jako dnes, tak bychom vyhráli 10:0. Na Spartu jsme daleko víc tlačili, nutilo nás to víc se cpát dopředu, proto i těch šancí bylo víc než dnes.“ Od debaklu Litvínov zachránil střídající brankář Jarina a jistá obava o výsledek a pověstné „hračičkaření“ znojemských hráčů. „Za stavu 5:0 už nikdo nechce udělat chybu a nikam už se netlačíme,“ vysvětluje pokles údernosti zadák Orlů.

Velkou radost ze vstřeleného gólu projevoval i Peter Pucher, který po dlouhé době opět okusil slast rozvlněné sítě za zády soupeřova brankáře. „Jsem hrozně rád, že jsem ho dneska dal. Bylo to po velmi pěkné kombinaci, kdy mi to tam pěkně Mára podal a jeli jsme tam s Mírou Barusem,“ pochvaluje si souhru ve své pětce.

Jako obránce Snopek, i on si stěžuje na akce, které postrádají přímočarost a překypují zbytečnou kombinací a hrou na krásu. „Za stavu 5:0 jsme najednou chtěli dávat góly do prázdné, lítali jsme po celém kluzišti a to se nevyplácí. Taky jsme z toho dostali dva góly. Začali jsme pak hrát takový jednoduchý hokej jako první dvě třetiny, nepouštěli jsme se do žádných riskantních situací, snažili jsme se hrát hlavně zodpovědně dozadu.“

Kapitán věří v to, že předchozí zápasy, ve kterých se Orli střelecky trápili, byly jen přechodnou krizí, která v průběhu sezóny dříve nebo později potká i ty nejlepší týmy. „Každé mužstvo má menší nebo větší krizi a snad to, co jsme prožívali předtím, byla jen ta malá krize. Snad už to bude lepší,“ doufá v obrat v produktivitě Pucher.

NEWSLETTER