Obrany kralovaly nad útoky

Aktuální zprávy
NE 30. 11. 2003
V s e t í n - Jedinou branku zápasu ve Vsetíně vstřelil obránce <b>Václav Benák</b>. Byla to již jeho třetí trefa v letošní sezóně, ovšem první vítězná. Rozhodující rána zápasu byla výsledkem spolupráce s elitní dvojicí Uram - Pucher, která palebnou pozici pro Benáka vytvořila. "Podobné přesilovkové kombinace máme už dlouhodoběji zažité, takže to nebyla náhoda. Obránci si mají najíždět na střelu a dneska nám to vyšlo," komentoval šťastný střelec svůj gól po zápase.<p> -
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V zápase kralovaly obrany a brankáři nad útočníky naprosto přesvědčivě. Oba brankáři zaznamenali jedenatřicet zákroků a devět vteřin chybělo k tomu, aby si oba připsali i čisté konto. Takhle se radoval jen Tomáš Duba, pro kterého to byla čtvrtá nula v sezóně. "Brankářům musím vzdát hold, byli v zápase jasně nejlepší," komentoval po utkání ústřední muže Milan Kastner. "My jsem se do hry dostali až ve třetí třetině, před tím se nám moc nevedlo," dodal. To potvrdil i Václav Benák: "Nemohli jsme se dostat do tempa, domácí na užším kluzišti dobře brzdili naši rozehrávku. My jsme tým, který si zakládá na útoku a když se nám dlouho nedařilo dát branku, znervózněli jsme."

Právě fakt, že Orli stále čekali na branku, byl tím hlavním rozdílem oproti pátečnímu duelu s Litvínovem. "Tam jsme dali rychle gól a hráli jsme ve větší pohodě, z toho vyplynuly i další šance. Dneska jsme Biegla rozchytali do reprezentační formy a pak už to bylo hodně upracované, nedokázali jsme proměnit žádné šance." Že by se na těžkopádném herním projevu podepsal i náročný program, však Václav Benák nepřipouští. "Takové to je každý rok, zápasů je hodně a pro každého stejně."

Podle Milana Kastnera má každý tým na podobný útlumový zápas nárok: "V pátek jsme hráli hodně nahoře, padaly nám góly, dneska ne, ale to se stává. Za dané situace jsme se dvěma body velmi spokojeni."

NEWSLETTER