Pavel Pazourek: Myslím si, že jsme dnes vyhráli zaslouženě

Aktuální zprávy
PO 8. 3. 2004
Netradičně, na tribuně A, strávil distancovaný znojemský trenér Pavel Pazourek třetí zápas čtvrtfinále play off mezi Slavií a Znojmem. <i>"Stáli jsme tam s vedením, spíše jsme nervózně popocházeli,"</i> svěřil se bezprostředně po zápase, který v Edenu sledoval namísto ze střídačky vysoko z tribuny. Jaksi z nadhledu tak mohl hodnotit práci svých kolegů Milana Kastnera a Milana Skrbka. <i>"Znám své kolegy, ti jsou dostatečně fundovaní k tomu, aby to bez problému odkaučovali."</i>
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Podle Pavla Pazourka tak nebyla jeho absence na střídačce vůbec znát. "To je celoroční práce, takové věci se nedají změnit ze dne na den," vyprávěl, "řekl bych, že když přijde k mančaftu nový trenér, že to trvá tak půl roku, než se něco v mužstvu změní. To se nedá zlomit ze dne na den." Jak Pavel Pazourek dodává, hráči Znojma i bez něj dobře vědí, co mají hrát. "Kluci hrají to, co umí, je to zkušený tým, je tam mnoho výborných a zkušených hokejistů, kteří jsou schopni plno věcí udělat sami."

Pavel Pazourek patřil na stadionu k těm, kteří si mysleli, že zápas dospěje k samostatným nájezdům. "Tu branku jsem opravdu nečekal," přiznal se. "My jsme to na ty nájezdy i tak nějak hráli. Je zbytečné riskovat v prodloužení. Zrovna tu poslední akci jsem spíše viděl tak, že měl Mira Barus s Petrem Pucherem zakombinovat. On to však vystřelil od modré mezi beky. My jsme klukům kladli na srdce, že každá rána na branku v prodloužení je nebezpečná, ti gólmani opravdu musí mít nervy jako špagáty, aby ten nápor vydrželi."

Znojmo přijelo do Prahy s cílem vyhrát alespoň jeden zápas a tento cíl bezezbytku splnilo. Pavel Pazourek měl proto důvod k radosti. "Myslím si, že jsme dnes vyhráli zaslouženě," říkal s tím, že do Prahy přijeli v podstatě s úmyslem bránit a čekat na chyby soupeře. "Chtěli jsme být trpěliví, protože doma jsme ani jednou trpěliví nebyli, oba dva zápasy, i ten co jsme vyhráli, jsme totiž trpěliví nebyli. Stále jsme se tlačili dopředu, myslím si, že až dnes jsme se konečně ukáznili a že to přineslo i své ovoce."

Zda od teď už bude všechna utkání play off sledovat pouze z tribuny, nemá zatím Pavel Pazourek jasno. "Abych řekl pravdu, tak jsem se to všechno dozvěděl až z médií. Já jsem vlastně nebyl informován ani vedením APK, jestli tu pokutu mám platit já, jako fyzická osoba, nebo kdo to má platit," diví se. "Já o tom nic nevím a nic mi o tom neřekl ani náš manažer. Takže já jsem doopravdy v tomto sporu jako divák." A jako divák také zřejmě i zůstane. Také v pondělí totiž bude odvetu opět sledovat z tribuny, a to i přesto, že se nikterak necítí vinen. "Já jsem nic neudělal, rozhodčímu Venglářovi jsem nic sprostého neřekl, ba naopak, byl to on, kdo se po mně ohnal dveřmi," diví se. "Mě šokuje, že nikdo nechce slyšet pravdu, že nikoho nezajímá můj názor. Dostanu třicet tisíc pokuty a nikdo se nezajímá o to, co se vlastně stalo, co tomu říká druhá strana," říká rozhořčeně Pavel Pazourek na svoji obhajobu. "Stála tam plná ulička lidí, kteří to jsou schopni dosvědčit i pod přísahou."

Pavel Pazourek navzdory tomu, že se cítí nevinen, nechce tým poškodit. Proto také sledoval první pražské utkání z tribuny a to následující bude patrně sledovat rovněž. "Kdybych šel na střídačku, mohla by z toho být kontumace zápasu, a to já nechci." A tak Pavel Pazourek raději, než aby vyhrocoval situaci, sleduje utkání z tribuny. A bude takto sledovat i příští zápas, přestože rozhodčí Venglář nebude pískat na ledě. "My jsme rozhodčího Vengláře vetovali," říká a závěrem dodává: "Já bych dnes vlastně mohl i kritizovat rozhodčí, protože se mi jejich výkon nelíbil, ale nebudu. Řadu zápasů mužstvo prohraje a není to vinou rozhodčího. Já si naopak vážím těch rozhodčích, kteří zápasy pískají dobře, i jim se může stát, že se jim zápas někdy nevydaří."

NEWSLETTER