Závěrečný den Mistrovství republiky 6. tříd

Žákovský hokej
NE 11. 4. 2004
Z n o j m o - Poslední tři zápasy určily definitivní pořadí mistrovství republiky šesťáků. Znojmo mělo, v případě výhry nad Plzní, ještě teoretickou šanci na zisk medaile, ale jako ve všech zápasech mistrovství jim utekla první třetina, po které prohrávalo již 2:0. Nejkrásnějším duelem byla bitva o první místo mezi Vítkovicemi a Spartou, která měla všechny atributy opravdového hokeje. Vítkovice byly v zápase šťastnější a tak si ze Znojma po zásluze odváží titul. Před slavnostním zakončením přeboru bylo pro mladé hokejisty zajímavým zpestřením vystoupení gymnastek s pódiovou skladbou. Po závěrečném předávání cen ukončil vydařený přebor ohňostroj.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Časový plán, rozpis, propozice
Výsledky – pátek 9.4.2004
Výsledky – sobota 10.4.2004

Dovednostní soutěže
Dozvuky mistrovství

NEDĚLE 11.4.2004

HC LASSERLSBERGER PLZEŇ – HC JME ZNOJEMŠTÍ ORLI 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky: 1. Pacanda (Sedláček), 5. Pacanda (Straka) – Kastner. Rozhodčí: Smeták – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 80.

Sestavy:
Plzeň – Will – Ruprecht, Růžička, Linhart, Blumentrit, Hrbas, Sedláček, Pacanda, Němec, Valenta, Straka, Pytel, Černý, Lang, Faschinbauer, Culek, Váchal. Trenér: Václav Ruprecht, David Bruk

Znojmo – Šopák – Kusák, Konečný, Tichý, Dryml, Hejl, Polák, Lesonický, Bartoš, Kastner, Horváth, Telesz, Hellar, Plainer, Kún, Nahodil, Merta, Trávníček. Trenér: Petr Konečný

Komentáře trenérů:
Václav Ruprecht (Plzeň) – Pro obě dvě družstva to byl obrovsky důležitý zápas, protože Znojmo v případě vítězství a zisku bodů se Zlínem mohlo být ještě třetí. Znojmo hrálo výbornej hokej, ale my jsme byli první třetinu lepší. Rychle jsme vedli, měli jsme ještě pár šancí a pak už to bylo úplně vyrovnané utkání. Těsně před koncem nastřelilo Znojmo tyčko, puk se motal v brankovišti, a to nám zatrnulo. Vyhráli jsme určitě se štěstím a tím jsme získali třetí místo.

Petr Konečný (Znojmo): – Po tradičně špatném začátku jsme se dostali do tempa a myslím, že jsme místy Plzeň i přehrávali. V tomto zápase nám opravdu chybělo jen štěstí k tomu, abychom vyhráli. Musím kluky pochválit, zkusili si, že se dá hrát s každým mančaftem. Takže v podstatě spokojenost.

HC SPARTA PRAHA – HC VÍTKOVICE 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky: 2. Kniazev (Středula) – 31. Hořínek (Šaitar), 32. Sedlák (Večeřa) Rozhodčí: Smeták – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 110.

Sestavy:
Sparta – Hrdlička (Reitmeier)- Jankovský, Sochor, Příhoda, Sobotka, Eis, Rákosník, Kniazev, Klouček, Koževnikov, Havel, Žovinec, Svatý, Rubeš, Staněk, Krňanský, Jambor, Středula, Vítek, Kolář, Hrabán. Trenér: Lukáš Dědek, Martin Rákosník

Vítkovice – Mrázek (Novák) - Černý, Hlaváč, Hořínek, Kantor, Kofroň, Kolouch, Koziol, Kucsera, Kupčík, Kurovský, Pastrňák, Přívara, Sedlák, Sovadina, Stibor, Šaitar, Vaněk, Včíslák, Večeřa, Žvatora. Trenér: Miloš Holaň st.

Komentáře trenérů:
Lukáš Dědek (Sparta) – Velmi vyrovnaný zápas, ve kterém jsme vedli 1:0. Pak jsme ve druhé třetině dostali blbého góla, hned za dvě minuty dalšího od červené čáry. V závěru už jsme neměli síly na to, abychom vstřelili dva góly, které jsme potřebovali k vítězství v turnaji. V týmu Vítkovic je mnohem víc hráčů ročníku devadesát jedna, tak měli těch sil ke konci daleko víc. Ale zaplaťpanbůh za druhé místo.

Miloš Holaň (Vítkovice) – Jsme samozřejmě šťastni, protože mistrovství republiky se nevyhrává každý rok. Je to velký úspěch a patří můj dík všem hráčům. Byl to velmi těžký zápas, ve kterém jsme měli kapánek štěstí, ale to k dobrému týmu a hokeji patří. Jsme nadmíru spokojeni.

HC JME ZNOJEMŠTÍ ORLI – HC HAMÉ ZLÍN 1:6 (0:4, 0:1, 1:1) Branky: 32. Telesz – 1. Káňa (Kubát), 4. Merta (Kubát), 7. Klhůfek (Káňa), 10. Klhůfek (Sedlář), 16. Laciga (Holík), 43. Káňa (V. Zavadil). Rozhodčí: Mikula – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 125.

Sestavy:
Znojmo – Kuchař (Šopák) – Kusák, Konečný, Tichý, Dryml, Hejl, Polák, Lesonický, Bartoš, Kastner, Horváth, Telesz, Hellar, Plainer, Mikulášek, Kún, Nahodil, Merta, Trávníček. Trenér: Petr Konečný

Zlín – Kašík – Gromlis, Hampl, Holík, Káňa, Kubát, Malota, Merta, Mráček, T. Valenta, Zámorský, Žurek, Fryšták, Gajdoš, Klhůfek, Kvasnička, Laciga, Sadil, Sedlář, Wiesner, Zábojník, V. Zavadil, P. Zavadil. Trenér: Eduard Svoboda, Aleš Jordán

Komentáře trenérů:
Petr Konečný (Znojmo) – Opět se budu opakovat, ale zase jsme nezvládli začátek zápasu. Potvrdilo se, že někteří hráči na takový turnaj opravdu nemají. Bylo vidět, že nemůžou, i když v průběhu celé sezóny pracovali dobře. Vyzkoušeli si, že když se hraje na sto procent, jde hrát s každým. Kdybychom umazali první třetiny zápasu, můžu říct, že kluci se ctí obstáli.

Eduard Svoboda (Zlín) – Včera jsme odehráli nešťastné zápasy a na klukách to trochu leželo, dneska už byli klidnější. Rozhodli jsme hned v první třetině, kterou jsme vyhráli 4:0 a pak už to dopadlo,jak to dopadlo.


KONEČNÉ POŘADÍ:

1.	Vítkovice   4  0  0  12  11:5
2.	Sparta      2  0  0   7  16:10
3.	Plzeň       2  0  2   6   9:13
4.	Zlín        2  0  2   5  14:11
5.	Znojmo      0  0  4   0   4:15 

ALL STARS TEAM:

Nejlepší brankář: Roman Will (Plzeň)
Nejlepší obránce: Lukáš Kusák (Znojmo)
Nejlepší útočník: Josef Krňanský (Sparta)
Nejlepší střelec: Robin Šaitar (Vítkovice)
Nejužitečnější hráč: Petr Holík (Zlín)

NEWSLETTER