Orlím zrakem: 32. kolo KLA - ZNO

Naši soupeři
SO 11. 12. 2004
Z n o j m o - Blíží se reprezentační a předvánoční pauza, která bude vyplněná účastí české reprezentace na ruském Rosno Cupu. V neděli Orli odehrají zápas na Kladně a další extraligové kolo je čeká až po Štědrém dnu, kdy se v televizním utkání střetnou s Litvínovem. Kladenští mají na svém kontě 52 bodů, pouze horší skóre je řadí na průběžné čtvrté místo za Slavii. Před nimi má Zlín už devítibodový náskok, zatímco pátý Litvínov a šestý Liberec ztrácejí pouhý bod. Znojmo je stále na místě desátém a po prohře 1:2 v prodloužení s Bílými Tygry disponuje 40 body.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Buldoci byli v obou letošních vzájemných zápasech s Orly úspěšnější a díky výhrám 4:1 a 4:3 z nich vyšli bez ztráty „kytičky“. To však ještě měli k dispozici svou největší hvězdu, útočníka Jaromíra Jágra. Byl aktivní zejména v utkání na kladenském ledě, kdy vstřelil hattrick a na čtvrtý gól přihrál. V Hostan aréně předváděl dobrou hru, znojemští hráči ho však dokázali eliminovat. Zastoupili ho ale jiní, především Martin Procházka a Tomáš Kaberle.

Nyní už Jágr válčí za ruský Osmk, jehož finanční nabídce neodolal. Vedení však od té doby žádné změny v kádru neprovádělo. Nebylo to ani potřeba, Středočechům se vcelku daří i po jeho odchodu, i když naposledy zvítězili 5. prosince nad Karlovými Vary. Následně podlehli Vsetínu 1:3 a v pátek remizovali s Třincem 2:2 po prodloužení. K nerozhodnému výsledku jim pomohla trochu kuriózní branka Hrdiny po neodpískaném ofsajdu.

Znojemské orly sice před utkáním s libereckými Bílými Tygry posílil obránce Čakajík, jenž přišel na hostování z Třince, do sestavy ale zatím nezasáhl. Pouze trenéři tuší, jestli jej nasadí proti Rabatu, nebo zda ponechají obranné složení beze změn. V posledních utkáních mužstvo hrálo na sedm beků. Jeden z posledních zápasů odehraje ve znojemském dresu útočník Patrik Eliáš, který se dohodl na smlouvě se superligovým Magnitogorskem.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER