Orlím zrakem: 33. kolo ZNO - LIT

Naši soupeři
PÁ 24. 12. 2004
Z n o j m o - Čtrnáctidenní přestávka v hokejové extralize Štědrým dnem skončí a opět se naplno rozjede kolotoč zápasů. 33. kolo sice připadá až na neděli, ale Sparta s Pardubicemi si ho předehrály už ve čtvrtek a v sobotu se v televizním utkání představí ve Znojmě Litvínov. Znojemští orli, kteří jsou s 41 body desátí, ztrácejí na šestý Chemopetrol 11 bodů. Letošní dvě dosud odehraná vzájemná utkání vyzněla lépe pro žluto-černé, když v Hostan aréně zvítězili po dramatickém boji 4:3 v prodloužení a na svém ledě rozhodli o vítězství 6:3 čtyřmi góly v poslední třetině.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Chemici mohou být letos se svými výkony vcelku spokojeni. Dlouhodobě se drží v postupové osmičce a z posledních šesti zápasů vytěžili celkem jedenáct bodů za tři vítězství v normální hrací době, v nichž nastříleli soupeřům vždy sedm gólů, za prohru v prodloužení s Pardubicemi a remízu se Spartou. Po 60 minutách je překvapivě pokořily pouze Karlovy Vary. Litvínov má však letos velice kvalitní kádr, se kterým míří vysoko.

Do mužstva nedávno přišli dva zkušení útočníci, Slovák Miroslav Zálešák, který v zámoří patří celku San Jose, a Jan Čaloun, jemuž nevyšlo angažmá v Rusku. Během pětizápasové zkoušky na severu Čech neuspěl Američan Connor Dunlop, další forvard Tomáš Kůrka široký kádr opustil a odletěl za oceán, kde působí v nižší soutěži. Litvínovští přijedou do Znojma bez obránce Kroupy a útočníka Gombára, nejistý start mají kapitán Reichel a zadák Šlégr.

Znojmo pomýšlí na tři body, neboť ještě před koncem roku ho čekají těžké zápasy se Slavií Praha a Zlínem. Nejbližším cílem tedy bude upevnit si současné postavení vzhledem k týmům z nižších pater tabulky a pokusit se dotáhnout na deváté Pardubice a osmé Vítkovice. Poslední zápas v dresu Orlů odchytá brankář Vokoun a po svátcích se přesune do Finska, kde dohraje sezónu v týmu IFK Helsinki. První z trojice posledních zápasů za Znojmo má před sebou i křídelník Eliáš, než odletí do Magnitogorsku.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER