Orlím zrakem: 34. kolo SLA - ZNO

Naši soupeři
PO 27. 12. 2004
Z n o j m o - Předposlední zápas roku 2004 sehrají Znojemští orli na ledě loňského vicemistra, týmu Slavie Praha. Zatímco Znojemští v uplynulém kole pouze remizovali s Litvínovem a z posledních tří odehraných zápasů vytěžili tři body, Slávisté ani napotřetí v této sezóně nezdolali kladenský Rabat a odvezli si z jeho kluziště porážku 2:4. Ovšem v předchozích dvou kolech plně bodovali, což se Orlům podařilo naposledy 7. prosince proti Karlovým Varům. V tabulce patří sešívaným pátá příčka, Znojmo je stále desáté.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Pražané se však na své současné umístění propadli ze třetí pozice, protože Liberec rovněž zvítězil a před Slavii se dostal i jejich pokořitel z Kladna. Rozdíly mezi těmito třemi týmy jsou ale pouze jednobodové, zatímco druhý Zlín má na Bílé Tygry momentálně deset bodů náskok, vedoucí Sparta ještě o bod více. Nicméně svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky letos tvoří velice kvalitní kádr a budou chtít navázat na úspěchy z minulých ročníků. Oba letošní vzájemné zápasy se Znojmem dotáhli do vítězného konce (4:2 a 2:1).

Mužstvo nabité reprezentanty a hvězdami z NHL se opírá o výkony brankáře Fraňka, který do mužstva přestoupil v průběhu ročníku 2003-04 a výrazně pomohl ke konečnému druhému místu. Letos má na svém kontě už pět zápasů bez obdržené branky. Nejčerstvější posilou týmu je obránce Tomáš Žižka, jenž se vrátil do České republiky po nevydařeném angažmá v Rusku. Několik hráčů také před nedávnem odešlo na hostování do první ligy, protože Slavia má dostatečně široký kádr. Mezi ně patří útočníci Vondrka, Červenka a Jaroš.

Znojemští orli ztrácejí na deváté Pardubice šest bodů. Zezadu se už však na ně dotahuje Vsetín i Karlovy Vary. Navíc je teď nečekají vůbec lehcí soupeři, ale trenér Hořava k tomu řekl: „Pro nás je každý soupeř těžký, takže nám je úplně jedno, kdo to je. Liga je tak vyrovnaná a tak kvalitní, že se na nikoho nepřipravujeme nějak speciálně.“ Tým se bude muset vyrovnat s odchodem brankáře Vokouna a brzy i útočníka Eliáše. Po případných posilách se vedení bude poohlížet až v lednu, zatím se spolehne na vlastní zdroje. Do Znojma se tak vrátí gólman Přikryl, který dosud vypomáhal v Mladé Boleslavi. Tam po příchodu zadáka Čakajíka působí i jeho krajan Kvetan. Pro úterní zápas, který v Sazka aréně začíná v 19.00 hod., visí otazník nad obráncem Soudkem.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER