Orlím zrakem: 44. kolo LIB - ZNO

Naši soupeři
SO 29. 1. 2005
Z n o j m o - V honbě za důležitými Znojemští orli v pátek neuspěli proti týmu z nižších pater tabulky, druhý víkendový zápas je čeká v neděli rovněž na soupeřově ledě, celku HC Bílí Tygři Liberec. Mužstvo ze severu Čech letos prožívá vydařenou sezónu, po výhře nad Jihlavou v posledním kole poskočilo se 76 body na průběžnou třetí příčku. Orli naopak klesli na desáté místo, protože Litvínov porazil třinecké Oceláře a díky lepšímu skóre i bilanci při shodném počtu 59 bodů je o krůček blíž vytoužené osmičce.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Že to Znojemští nebudou mít ve městě pod Ještědem jednoduché dokazuje nejen pohled na postavení v tabulce, ale i na letošní vzájemné zápasy. Tygři všechny tři dosavadní utkání vyhráli, avšak dvě z nich až v prodloužení. V nastaveném čase byl v obou případech exekutorem Orlů útočník Radim Vrbata. Libereckým se dlouhodobě daří, i když před utkáním s Jihlavou prohráli po delším čase dva zápasy za sebou. Přesto se nedá hovořit o výkonnostních výkyvech, mužstvo těží z dobré formy brankáře Hniličky, posil z NHL, ale i dalších hráčů.

Vedení libereckého klubu v poslední době žádné změny v kádru neprovádělo, Tygři se však potýkají s poměrně rozsáhlou marodkou, především na postech obránců. Pro Jaroslava Modrého již sezóna skončila, protože se musel podrobit operaci ruky. Zranění vyřadila také Jiřího Moravce, Jana Hanzlíka, Jana Holuba i útočníka Leoše Čermáka. Proto trenéři stáhli z hostování v první lize několik hráčů, např. Ovčačíka nebo Jareše.

Znojmu se naštěstí vážnější zranění vyhýbají, avšak v pátek cestovalo do Karlových Varů několik hráčů s nachlazením. S těmito problémy se ale v zimním období potýkají všechna mužstva. Stále není nic nového ohledně transferkarty útočníka Havláta, sestava by se proto neměla výrazně změnit. Po střeleckých hodech s Třincem jako by si však Orli zapomněli vzít s sebou do Varů „zásobníky s ostrými náboji“. Pokud si chtějí udržet naději na postup do play-off, musí ve Svijanské aréně uspět.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER