Orlím zrakem: 45. kolo ZNO - KLA

Naši soupeři
ČT 3. 2. 2005
Z n o j m o - Do konce základní části extraligy zbývá ještě osm zápasů a ve hře je tím pádem 24 bodů. Znojemští orli vybojovali minulý víkend pouze bod za prohru v prodloužení s Libercem, avšak díky němu se vrátili zpět na devátou příčku. Se ziskem rovných 60 bodů ale ztrácejí na osmou Plzeň už 4 body. V pátek se na domácím ledě střetnou s ambiciózním celkem Rabatu Kladno, který je momentálně šestý. V důležitém souboji půjde Orlům o to, aby si udrželi svou pozici, neboť desátý Litvínov jim dýchá na záda s pouhým jednobodovým mankem.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Kladenským se v letošní sezóně proti Znojmu daří. Dvakrát zvítězili (4:1 a 4:3) a v posledním vzájemném střetnutí na svém kluzišti remizovali 2:2. Po delší době je letos dost pravděpodobně nemine účast v play-off. Jejich ambicím odpovídají i vyrovnané výkony. Od 11. ledna Středočeši neprohráli, zápas 43. kola proti Vsetínu však museli odložit na 8. února kvůli chřipkové epidemii. Do následného 44. kola z původně nemocné desítky hráčů nenastoupili pouze M. Hořava, Špelda a Kalla. Kladno je jedním z mála týmů, které na poslední chvíli neposilovaly kádr. Poslední novou akvizicí byl začátkem ledna útočník Mrázek, Buldoci však naopak před koncem přestupního termínu přišli o obránce F. Kaberleho, který zamířil do švédského MoDo.

Znojmo nakonec neposílí útočník Havlát, který si dohodl angažmá v pražské Spartě. Místo něj se vedení klubu podařilo získat forvarda Martina Ambruze z mistrovského Zlína. Ten se zřejmě zařadí na levé křídlo třetí znojemské formace po boku Hamana a Vorla. Jejich spoluhráč I. Rachůnek si totiž v Liberci zranil koleno a sezóna pro něj skončila. Na marodce je také obránce Benák, který má problémy s ramenem.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER