Orlím zrakem: 51. kolo ZNO – PCE

Naši soupeři
ST 2. 3. 2005
Z n o j m o - Středa 2. března bude neplánovaně datem, které ukončí základní část extraligové sezóny 2004-05. Dohrávat se totiž bude utkání 51. kola mezi domácím Znojmem a hostujícími Pardubicemi. To muselo být kvůli chřipkové epidemii, která navštívila kabinu Východočechů, z neděle přesunuto na jediný možný termín. V úterý se hrálo 52. kolo a v pátek už začínají čtvrtfinálové boje. Orli se jich však letos nezúčastní, už v neděli přišli i o teoretickou možnost postoupit, ale pokud zvítězí nad hráči Moelleru, můžou se díky lepší bilanci vzájemných zápasů s karlovarskou Energií posunout na desátou příčku.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Pardubičtí si výhrou 5:3 nad Kladnem upevnili čtvrtou pozici za Zlínem, Spartou a Slavií. Ovšem Slávisty ještě mohou předběhnout, pokud by ve Znojmě vyhráli v normální hrací době. Tím by se jejich soupeřem pro první kolo play-off stalo Kladno, v opačném případě to bude Liberec. Výhodu domácího prostředí však mají jistou. Východočeši čtyři poslední zápasy vyhráli, předtím však klopýtli na ledě poslední Jihlavy. Také se Znojmem letos v Hostan aréně prohráli (3:5), ovšem obě utkání na svém ledě zvládli (2:1 a 5:0), proto si zatím drží aktivní bilanci.

Pro zápas s Rabatem se trenérům přihlásili téměř všichni hráči, kteří o víkendu ulehli s chřipkou. Zázračně rychle se uzdravili brankář Lašák, obránci Rozsíval, Novotný, Čáslava a Mudroch a útočníci Hemský, Koukal, Tvrdík a Korhoň. Po zranění se vrátil i Dopita, z Hradce Králové přišel na střídavý start centr Roubík. Pardubice tak mohly nastoupit se čtyřmi kompletními pětkami, i když jim stále scházel bek Pácal a forvardi Divíšek, Pištek, Rolínek a Kolář, kteří nehráli už v pátek proti Vsetínu.

Znojemští orli hráli v utkání s Plzní pouze o čest, maximálně o vylepšení své pozice v tabulce, to se jim ale při prohře 2:6 nepodařilo. Karlovy Vary, i když podlehly Slavii, mají na desáté příčce tříbodový náskok a lepší skóre, vzájemnou bilanci však mají lepší Jihomoravané, a ta by je posunula v tabulce před tým Energie. Trenéři Hořava s Votrubou už sice mají k dispozici všechny obránce i útočníky, kteří figurují na soupisce, vyjma Benáka s Rachůnkem, problémy jsou ovšem s brankářin Prusek je stále zraněný, Slávik dostal před utkáním s Lasselsbergerem chřipku, a tak musel nastoupit junior Železný, jemuž kryl ze střídačky záda dorostenec Müller. Proti Pardubicím bude hájit znojemskou branku opět Železný, protože Slávik neměl k dispozici pardubické léky, a tak stále zápolí s nemocí.

Posilou proti Moelleru bude alespoň na jedno střídání jednačtyřicetiletý zadák Karel Soudek, který se konečně dočká svého zmiňovaného rozloučení s aktivní kariérou, fanoušky, vedením i Znojmem. Nastoupí ke svému 784. extraligovému zápasu a dres s tímto číslem pak dostane od představitelů klubu na památku. Ti se navíc rozhodli, že příznivci Orlů budou moci shlédnout tuto malou oslavu i celé utkání zdarma jako poděkování za jejich neutuchající přízeň i přesto, že sezóna nevyšla zrovna podle plánu.

 

Článek: Nejstarší Orel opustil hnízdo

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER