Duel zná své mistry

Redakce
PÁ 18. 3. 2005
Po celou uplynulou sezónu mohli fanoušci poměřit síly v „Duelu“ s některým ze znojemských hráčů. Za úkol měli natipovat výsledky celého extraligového kola a v případě lepšího odhadu obdrželi za odměnu tričko s podpisem svého soupeře. Pokud zvítězil hráč, nedostal nic, musel mu stačit příjemný pocit vítězství. Malé ohlédnutí přináší několik zajímavých statistických údajů, které prozradí, který ze znojemských hráčů má nejlepší tipovací schopnost a komu to naopak příliš nejde. Tipují lépe fanoušci nebo hráči? Jsou muži skutečně hokejovými odborníky, nebo mají ženy lepší odhad výsledků?
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
  • Soutěž proběhla v padesáti kolech, do dvou se nikdo nepřihlásil.

  • Zúčastnilo se jí 49 fanoušků, z toho 11 žen, jedné ženě se podařilo soutěžit dvakrát. Soupeři jim byli postupně všichni hokejisté, kteří v průběhu sezóny oblékli dres Orlů, většina z nich dvakrát.

  • Poměr vzájemných duelů 14 vítězství fanoušků, 15 remíz a 21 vítězství Orlů svědčí o zkušenostech a přehledu hráčů, alespoň v této oblasti. Srovnání úspěšnosti jednotlivých pohlaví vyzněl jednoznačně pro ženskou část znojemských fanoušků, tedy spíše fanynek. Ty dokonce dokázaly porazit i hokejisty, a to celkovým skóre 4 : 5 : 3, na rozdíl od mužů, jejichž poměr je výrazně horší – 10 : 10 : 18.

  • Za celou sezónu se podařilo pouze šesti soutěžícím uhodnout správně šest utkání kola. I zde byly úspěšné ženy, jmenovitě Helena Brodská a Jarka Brabencová. Z mužů se to povedlo Antonínu Březinovi, Miloši Dvořákovi a Luboši Bendíkovi. Do šestice je doplňuje jediný hokejista Karel Plášek. Trefit pět správných výsledků už dokázalo čtrnáct soutěžících, osm fanoušků (tři ženy) a šest hráčů. Nejčastěji uhodnutý počet zápasů byl tři, což se podařilo v osmadvaceti případech (11x fanoušci, 17x hráči).

  • Nejméně správně uhodnutých výsledků bylo v duelech Patrika Zavřela s Karlem Soudkem a Petra Buchty s Peterem Pucherem, které skončily shodně 1:1. Dva soutěžící, Karel Vala a Jakub Willmann, dokonce neuhádli ani jeden výsledek.

  • A na závěr. Největším rozdílem zvítězila již v prvním klání Helena Brodská nad Miroslavem Barusem poměrem 6:2, hned za ní byl Miloš Dvořák s vítězstvím 6:3 nad Markem Uramem.

    Z výše uvedeného je vidět, že soutěž přilákala vaši pozornost a že se mnozí z účastníků projevili jako odborníci a znalci českého hokeje. Redakce webu ve spolupráci s vedením klubu pro vás do příští sezóny určitě připraví nějaké podobné soutěže a ankety, jako byly letos Duel a Hostanparáda.

  • NEWSLETTER