Slavia je pro Znojmo tvrdý oříšek i letos

Aktuální zprávy
ST 14. 9. 2005
Z n o j m o - V loňské sezóně se Znojmu nepodařilo ani jednou porazit Slavii v normální hrací době a ani v prvním letošním vzájemném utkání nenašlo recept na hru Růžičkova týmu. Slavia předvedla velice kvalitní výkon a Orly srazily vlastní chyby. Díky mlze se hrálo v podmínkách na hranici regulérnosti. Pro oba týmy ale byly podmínky stejné, jak se shodují znojemští hráči.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Je skoro nepochopitelné, jak dokázaly oba týmy hrát takřka naslepo, o efektivní práci gólmanů ani nemluvě. Útočník Jiří Dopita s tím souhlasí: „Pro gólmany je to určitě nepříjemnější, hůř se orientují. Nemůžeme se ale na to vymlouvat, podmínky byly pro oba mančafty stejné.“ Čím víc houstla mlha, tím víc Slavia střílela ze všech pozic. Orli už ale neměli síly ji napodobit. „To už byla za stavu čtyři jedna taková křeč, všichni chtěli moc a z toho vznikaly chyby.“ Přesto ale urostlý útočník výkon svého týmu nezatracuje: „Myslím si, že jsme ale nebyli o tolik horší, jak by napovídal výsledek zápasu.“

Mladý obránce Ondřej Šmach hledá příčinu porážky v dobré hře soupeře: „Slavia narozdíl od nás proměnila šance, které měla. My jsme měli dva samostatné nájezdy, ale z toho nebylo nic. Taky nás přehrávali, hlavně před brankou.“

Zkušený střelec Tomáš Chlubna jde v hodnocení utkání ještě hlouběji: „Začali jsme dobře, vedli jsme jedna nula. Pak jsme udělali obrovský chyby a vůbec jsme nepomohli Jirkovi. Hráli jsme špatně dozadu, obrana se nám nepovedla. Měli jsme málo pohybu na ledě, nebruslili jsme. Navíc se hrozně nadřeme na gól. Slavia byla na koni, hrálo se jim líp a nakonec se stáhli a nám už se přestalo vůbec dařit. Mohli bychom se vymlouvat na špatný led, horko, mlhu, ale to nechceme, bylo to pro obě strany stejný,“ konstatuje Chlubna.

Slavia se ujala vedení 2:1 po fatální chybě Trvaje, kterému se při rozehrávce svezl puk z čepele hokejky a zamířil přímo na hůl dorážejícího Dlouhého, který bez problémů zavěsil do opuštěné klece. To dostalo Orly trochu do kolen. Přesto však znojemský trenér Miloslav Hořava tvrdí, že to nebyla hlavní příčina porážky. „Druhý gól nebyl zlomový, byla to normální chyba. Každý hráč má právo na to, aby udělal chybu. Hráči v poli udělají deset chyb a brankář to napraví, bohužel útočníci dnes jeho chybu nenapravili. Pak vznikl v naší hře chaos. Měli jsme tam dva nebo tři sólové nájezdy, které jsme neproměnili a pak ten zápas dopadl takhle,“ vysvětluje Hořava.

NEWSLETTER