Z orlí perspektivy: 47. kolo ZNO – VSE

Naši soupeři
ČT 2. 2. 2006
Z n o j m o - Úterní půlnocí skončilo přestupové období, které přineslo nejednu zajímavou hráčskou výměnu. To je znamení, že v posledních šesti kolech základní části extraligy čekají deset týmů líté boje o účast v play-off. Mezi čtyřmi celky, které již vzdaly osmičku, je i mužstvo Vsetína, páteční soupeř Znojemských orlů. Valaši mají navíc jiné starosti – budou chtít svou extraligovou příslušnost zachránit v baráži s vítězem 1. ligy a v uplynulých třech zápasech si notně zvedli sebevědomí třemi výhrami. Znojmo však nutně potřebuje body, proto se dá v pátek od 17.30 v Hostan aréně očekávat vyhrocený souboj.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vsetínská hokejová, a.s.

Vsetínské hokejisty není radno podceňovat, protože nedávno překvapivě porazili mistra z Pardubic 5:2, hned v dalším kole si poradili s Kladnem 2:1 v prodloužení a v úterý smetli ze svého ledu Plzeň 4:1. S Orly však letos ještě nevyhráli (2:3 a 1:5), uhráli zatím pouze bod za remízu 2:2. Kromě letošních herních neúspěchů se však na Valašsku potýkají také s finančními problémy, které zcela nevyřešil ani odprodej majoritního podílu klubu ruskému investorovi. Hráči, kteří mužstvo neopouštějí a chtějí se prát o jeho setrvání v nejvyšší soutěži, dokonce pohrozili stávkou či bojkotem zápasů, pokud nedostanou slibované dlužné částky. Z pohledu fanoušků by však jistě nebylo příliš atraktivní, kdyby se bitvy odehrávaly v zákulisí, místo na hrací ploše.

Změny v kádru:

Přišli:
Josef Kučera (Č. Budějovice / J. Hradec – host.), Lukáš Plšek (Zlín – návrat z host.)
Lukáš Bolf (Sparta – host.), Anton Ponomarev (Dynamo Moskva, RUS)
Martin Jenáček (Zlín – host.), Luboš Rob (Jindřichův Hradec – host.), Ondřej Steiner (Rauma, FIN – návrat ze zk.), Pavel Zdráhal (Havířov – stř. starty), Martin Janeček (Sareza Ostrava – stř. starty), Lukáš Valko (Sareza Ostrava – návrat z host.)

Odešli:
Martin Altrichter (Litvínov - host.), Lukáš Plšek (Šumperk – stř. starty), Josef Kučera (Přerov – stř. starty)
Filip Štefanka (Sareza Ostrava / Oswiecim, POL), Lukáš Chmelíř (Třinec – host.), Antti-Pekka Lamberg (Djurgården, SWE), Robin Bacul (Tychy, POL), Patrik Luža (?), Roman Gorev (?), Pavel Augusta (Sareza Ostrava – host.)
Róbert Tomík (Malmö, SWE), Patrik Beck (Mladá Boleslav), Radek Hubáček (Kometa Brno – host.), Jan Korotvička (Třebíč – host.), Patrik Valčák (Sareza Ostrava / Kadaň – host.), Marek Ivan (Sareza Ostrava / Oswiecim, POL), Pavel Janků (Třinec – návrat z host.)

Zranění, nemoci: Dubec – zlomená čelist

Předpokládaná sestava: Hovi (Štefl) - Hrabal, Kučný, Horák, Bauer, Ponomarev, Bolf, Nedbálek, Spitzer - Sakrajda, Jenáček, Stantien - Zdráhal, Steiner, Demel - D. Květoň, R. Hruška, Rob - O. Hruška, Janeček, Duba

Trenéři: Břetislav Kopřiva, Rostislav Vlach


HC Znojemští orli

Aby se Znojemští bezpečně udrželi mezi extraligovou elitou, musejí Vsetín bezpodmínečně obrat o body, nejlépe o všechny tři. Z nižších pater tabulky se totiž hrozivě přibližuje devátý Třinec, který byl právě strůjcem smolné porážky Orlů 3:4 v úterním kole. Oceláři mají 65 bodů (shodně s osmými Pardubicemi), šesté Znojmo má pouze o 3 více. Vedení klubu na poslední chvíli překvapilo výměnou Urama za Štefanku z Vítkovic a angažováním beka Nikolova ze Sparty místo Heše, který se vrací do Trenčína. Nezbývá proto než věřit, že si oba hráči rychle přivyknou na orlí dres a že tento tah přinese své ovoce. Dá se předpokládat, že v sestavě se už letos neobjeví mladíci Tatarčík ani Vaškovič, kteří vypomáhají v 1. lize. Trenéři čekají na uzdravení Mikulíka, Chvátal, který už po zranění nastoupil za Jihlavu, by se mohl vrátit po Olympijských hrách v Turíně.

Změny v kádru:

Přišli:
Jan Švrček (Prostějov / Přerov – host.), Angel Nikolov (Liberec / Sparta Praha – host.)
Jakub Kraus (Karlovy Vary – host.), Vladimír Říha (Jihlava – stř. starty), Juraj Štefanka (Vítkovice – host.)

Odešli:
Ville Varakas (IFK Helsinki, FIN), Jiří Heš (Trenčín, SVK)
Pavel Selingr (Karlovy Vary – host.), Tomáš Chlubna (Bratislava, SVK / Oslo, NOR), Ondřej Tatarčík (Třebíč – host.), Andrej Petrakov (Kurgan, RUS), Lubomír Vaškovič (Jihlava – stř. starty), Marek Uram (Vítkovice – host.)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Hårstad-Evjen) - Bičánek, Němeček, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov, Šmach - Ludvík, Pucher, Štefanka - Erat, Dopita, Kraus - Ondřej, Haman, Plášek - Beroun, Říha

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. Vsetín ZNOJMO VSETÍN
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Pucher 44 16+17 Demel 44 8+10
Nejlepší střelec Pucher 44 16+17 Demel 44 8+10
Stantien 43 8+9
Nejlepší nahrávač (Uram) 44 7+22 Jenáček 31 4+11
Pucher 44 16+17
Nejtrestanější hráč Bičánek 43 116 Bauer 40 120

Statistiky brankářů

ZNOJMO VSETÍN
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 46 1.99 93.91 4 Hovi 31 2.73 92.76 0
Hårstad-Evjen 2 4.00 87.88 0 Plšek 4 4.65 86.59 0
- - - - - Štefl 3 2.93 91.84 0
- - - - - J. Kučera 2 3.30 90.74 0
- - - - - Altrichter 15 2.55 92.50 0

Týmové statistiky

ZNOJMO VSETÍN
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
6. 46 18 1 9 3 15 97:98 68 14. 46 6 1 7 3 29 72:133 30
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
LIB-ZNO 3:1 ZNO-LIT 3:1 TRI-ZNO 4:3 VSE-PCE 5:2 KLA-VSE 1:2p VSE-PLZ 4:1
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER