Pucher: V play-off musí odevzdat všichni všechno

Rozhovory
PO 13. 3. 2006
Z n o j m o - Den před prvním utkáním play-off vyrazili Orli do ostravských Vítkovic, do domácí arény svého soupeře. Tým je kompletní, nikdo nechybí. Do bojů vstoupí s novou vizáží svých hlav. Za nimi vyrazí autobus fanoušků, kteří se vyzbrojili čtyřmi bubny, aby je podpořili v nelehkých bojích na ledě soupeře. Kapitán <b>Peter Pucher</b> ještě před odjezdem prozradil, jaká je nálada v týmu a věří, že ze severu Moravy neodjedou s prázdnou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Zítra to začne… Jak se připravujete? Jaká je nálada v týmu?
Chystám se stejně jako celý mančaft. Je to stejné před každým play-off. Trénujeme hlavně jednotlivé situace jako přesilovky a podobně. Nálada je v pohodě. Začínáme venku, to se teprve uvidí, jestli je to výhoda nebo nevýhoda. Snad tam nějaký zápas vyhrajeme, abychom do domácích zápasů šli v takové lehké psychické výhodě.

Na váš povel si hráči odbarvili hlavy. Máte připraveny ještě nějaké jiné rituály?
Nemáme žádné.

Jak je na tom tým po zdravotní stránce?
Zdravotní stav je dobrý. Nikoho zatím nic netrápí, je to super.

Mohl byste prozradit, jaké si myslíte, že mají Vítkovice přednosti nebo slabiny?
Soupeře nechcu hodnotit. Bude to těžké. Je to velmi dobrý mančaft. Myslím si, že budou všechny zápasy velmi vyrovnané a doufám, že my budeme ten šťastnější tým.

Roztrhli dvojčata. Vždy jste byli s Markem Uramem tahouni. Teď budete stát proti sobě… Komunikujete spolu? Hecujete se?
Teď už to neřeším. Navíc od jeho odchodu uběhl už nějaký čas. S Markem jsme v kontaktu, ale nijak se nehecujeme. Jednomu z nás dvou se konečně podaří postoupit do dalších bojů. Uvidíme, kdo z nás půjde dál.

foto/
≡  Proti Pucherově střele zasahuje vítkovický gólman Pinc
Tíha a zodpovědnost už nebude ležet jen na vás. V týmu je mnoho hráčů se zkušenostmi z play-of. Určitě se hodně čeká Dopity. Jste rád, že největší tlak neleží jen na vás?
Bude záležet na celém týmu. Play-off nikdy nevyhraje jeden nebo dva hráči. V play-off musí odevzdat všichni všechno.

Trvaj, Štefanka a Mojžíš mají zkušenosti z play-off přímo v dresu Vítkovic. Působí jako špioni?
Jako špioni ne, máme dost poznatků o soupeři, hlavně kazety z mnoha jejich zápasů, které jsme si prohlédli. Kluci nám spíš řeknou něco ze zákulisí nebo podrobnosti o jednotlivých hráčích, ale to asi nebude mít nějaký rozhodující vliv.

Plánují trenéři, že by vás během play-off někam zavřeli?
Ve Vítkovicích budeme spolu pořád. Před domácími zápasy se pravděpodobně na poslední noc někam ukryjeme.

Fan club vypravil na oba nadcházející zápasy ve Vítkovicích autobus fanoušků. Určitě bude jejich podpora slyšet i vidět. Dáte jim najevo, že o nich víte?
Jsme rádi, že tam jede tolik lidí nás podpořit, protože to vždycky mančaftu pomůže. Budeme se je snažit potěšit dobrými výkony a samozřejmě je po zápase pozdravíme a poděkujeme jim. Doufám, že bude v Znojmě plný dům, protože kdyby ani na play-off lidi nepřišli, tak by mi to připadalo divné.

Na Slavii a v Liberci bylo ale jen asi pět tisíc diváků.
Znojmo není ani Praha ani Liberec. Loni jsme se do play-off nedostali, tak si myslím, že budou lidi natěšeni a že přijdou.

Spoustu fanoušků zajímá, zda po sezóně zůstanete ve Znojmě?
Mám platnou smlouvu, tak o tom nepřemýšlím.


Pestré zbarvení orlích hlav představuje Jakub Kraus
NEWSLETTER