V nominaci reprezentace je útočník Jaroslav Svoboda

Reprezentace
ČT 2. 11. 2006
Českou reprezentaci čeká druhý turnaj ze série Euro Hockey Tour, který se uskuteční ve dnech 9. – 12.11. ve Finsku. Prvně ale sehraje přípravné utkání 7.11. v Plzni proti Švédsku, odkud pak vzejde konečná nominace na finský Karjala Cup. Trenér Alois Hadamczik povolal dodatečně do služeb národního týmu Znojemského orla Jaroslava Svobodu. Juniorský mistr světa z roku 2000 se v šestadvaceti letech dočká reprezentační premiéry mezi muži.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 V původní nominaci na Karjala Cup Jaroslav Svoboda chyběl, po odřeknutí trojice Ton, Nedorost a Gureň ale Hadamczik povolal dva útočníky jako náhradu. Spolu se Svobodou se k týmu připojí Václav Skuhravý z Karlových Varů.

Znojmo získalo Jaroslava Svobodu těsně před začátkem extraligy. Pro útočníka se zkušenostmi především ze zámořského hokeje je to letos v podstatě první sezóna v české nejvyšší soutěži. Odchovanec olomouckého hokeje odešel v osmnácti letech zkusit štěstí za moře. Postupně se vypracoval až do NHL, kde si zahrál i ve finále Stanley Cupu. Během výluky v NHL odehrál sice devět utkání za Třinec, ale poté nastupoval za prvoligovou Olomouc. Jeho letošní výkony na křídle první znojemské formace zaujaly reprezentačního trenéra natolik, že chce vyzkoušet jeho dovednost i v národním dresu.

foto/svoboda
≡ Jaroslav Svoboda
V dosud odehraných dvaceti extraligových zápasech nasbíral šest kanadských bodů za šest gólů. V +/- hodnocení má záporných osm bodů, hlavně díky mizérii, která Orly v poslední době potkala. Na svém kontě má 58 trestných minut, což je nejvíce z celého orlího týmu, ačkoliv vůbec nepůsobí dojmem zlého muže.

V nominaci se Svoboda potká se spoluhráči, se kterými vybojoval v roce 2000 titul juniorských mistrů světa - Pivkem a Kutlákem, třetí do party Nedorost se omluvil.

Nominace

Brankáři:
Roman Čechmánek (Linköping, Švédsko), Roman Málek (Lasselsberger Plzeň).

Obránci:
Tomáš Žižka (Slavia Praha), Petr Čáslava (Moeller Pardubice), Miroslav Blaťák (Mora, Švédsko), Zdeněk Kutlák (Mountfield Č. Budějovice), Radek Hamr (Kloten, Švýcarsko), Jan Platil (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Čutta (Liberec), Josef Hrabal (Vsetínská hokejová).

Útočníci:
Jaroslav Hlinka (Sparta Praha), Zbyněk Irgl, Petr Hubáček (oba Vítkovice Steel), Jiří Šimánek, Ondřej Veselý (oba Mountfield Č. Budějovice), Libor Pivko, Petr Sýkora (oba Moeller Pardubice), Radek Matějovský (Lasselsberger Plzeň), Josef Straka (Lukko Rauma, Finsko), Václav Varaďa (Davos, Švýcarsko), Jan Marek (Magnitogorsk, Rusko), Pavel Brendl (Mora, Švédsko), Ivan Huml (Turku, Finsko), Václav Skuhravý (Karlovy Vary), Jaroslav Svoboda (Znojmo)

Trenéři:
Alois Hadamczik a Pavel Marek.

NEWSLETTER