Plášek vzhlíží k reprezentační pauze

Aktuální zprávy
SO 4. 11. 2006
Č e s k é B u d ě j o v i c e - Budějovická pozápasová pohoda ostře kontrastovala s ponurou náladou na znojemské straně. Hosté nepřijeli prohrát, což dokazoval nejen pozápasový smutek, ale i samotné dění na ledě. V povětšinou vyrovnaném duelu se tlačili dopředu a nečekali na to, co předvede soupeř. Ale při podzimních toulkách vinicemi našli láhev, z níž vyskočila paní Bída, a ta se jich ne a ne pustit. "K tomu snad nejde co říct. My už devět zápasů po sobě prohráváme, a to se hraje špatně," prokládal při odchodu z kabin trpký úsměv slovy zmaru znojemský forvard <b>Karel Plášek</b>.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 "Potřebujeme dát ten první gól, shodit ze sebe tu křečovitost. Kluci dřou, všichni se snažíme, ale prostě to nelepí. Jsme rádi, že je tu reprezentační přestávka, v ní se snad dáme dohromady," prohodí rameny a hned nealibisticky přidává recept na zlepšení stavu: "Potrénujeme a začne to tam znovu padat. Hokej jsme přece nezapomněli hrát. To, co jsme předváděli první čtvrtinu, bylo super. Teď to musíme vrátit - jednoduchostí a poctivou prací."

foto/
≡ Karel Plášek při rozhovoru
Poctivost Pláškovi nechyběla ani na ledě Budvar Arény. Hbitá čtyřicítka kouzlila s pukem na holi v útočném pásmu, například důrazem za Cháberovou brankou si vynutila vyloučení Brabence, či dokonce trefila v závěrečné třetině horní tyčku. Po buly v útočném pásmu se rozevřela v budějovické obraně hotová dálnice. Karel Plášek si najel před branku, neukvapil se a položil si Cháberu, jenže při pokusu o jeho přehození mířil o pár centimetrů výš, než by si on i spoluhráči na střídačce přáli.

Rozhodující moment zápasu ale nevidí ani v této šanci, kdy mohl snížit na 2:3, ani v Posmykově rychlé odpovědi na Pucherovo snížení. "Mně přijde, že nás zlomí hned první gól soupeře. Všichni máme hlavy dolů, že zase prohráváme a už je to dokola, promítá se nám to v hlavách, je to furt to samé," lamentuje Karel Plášek. "Kdyby nám tam spadl ten gól na 3:2, tak bychom s tím ještě něco mohli udělat. Máme spoustu střel, nějaké přesilovky, ale bohužel nic tam jednoduše nepadne," uzavírá sympatický útočník Orlů.

NEWSLETTER