Zdolají Orli karlovarskou tvrz?

Naši soupeři
ČT 23. 11. 2006
Z n o j m o - K pátečnímu utkání 26. kola, které uzavírá první polovinu základní části O<sub>2</sub> extraligy, odjíždí Znojemští orli do Karlových Varů již o den dříve. V posledním střetnutí přehrálo Znojmo svého soupeře, a tak je rozdíl mezi oběma celky pouze jediný bod, avšak vyhrát na tamním ledě dokázali Orli před více než dvěma lety a karlovarský spíše obranný styl jim příliš nesedí. Zatím však není jasné, koho postaví trenéři do branky, zda se vrátí Jiří Trvaj, anebo opět vypomůže Jaroslav Kameš. Zraněného gólmana mají i Vary, ale Mensatorovo natržené tříslo si vyžádá delší čas na léčení, a tak je jasné, že v pátek proti Znojmu nenastoupí. Utkání začíná v 18:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

První vzájemné utkání - Vary uloupily tři body i domácí neporazitelnost

Kvůli zranění kotníku karlovarské jedničky Lukáše Mensatora se poprvé ve své kariéře od začátku utkání postavil do branky Lukáš Sáblík. „Trochu jsem se bál, ale obavy ze mě spadly hned na začátku. Pak už to bylo v pohodě," přiznal gólman, jenž patřil mezi hlavní strůjce první porážky Orlů na domácím ledě. Během druhé třetiny získala Energii dvoubrankové vedení, které na počátku závěrečné části korigoval Bičánek, ale jeho spoluhráči jej již nenapodobili a srovnat se jim nepodařilo. Karlovy Vary tímto zápasem připravily Znojmo o domácí neporazitelnost.

foto/
≡  Ex-orel Milan Procházka

Během přestávky načerpali hokejisté dostatek sil

Reprezentační přestávka Západočechům prospěla. Ze tří zápasů si připsali tři vítězství. Duel ve Zlíně se odehrál v režii hostujícího týmu a díky střelecky potentnímu Milanu Kraftovi vyhrál 3:0. Svoje první letošní čisté konto si připsal Lukáš Mensator, jenž si ale hned v následujícím střetnutí se Spartou přivodil zranění třísel a na jeho místo tak musela nastoupit dvojka Lukáš Sáblík. Ten si naopak připsal svoji první životní nulu právě v dalším utkání proti Plzni. "Byl to velice těžký zápas. Navíc nula, co víc bych si mohl přát… Jsem nadmíru spokojený," neskrýval svou radost gólman. Dvě branky si připsal Václav Skuhravý. Kuriózně padly obě do Málkem opuštěné klece v závěru utkání.

Poslední zápas úspěšnější pro Třinec

Zájezd na sever Moravy neměl pro hokejisty Varů vítězný nádech. Ačkoli vstoupili do utkání o poznání aktivněji než soupeř, přesto to byl on, kdo si připsal první branku. Energie nedokázala využít několik vyložených šancí, což Třinečtí potrestali. Skladaného gól snižoval stav jen na 4:1 a jak tři body, tak i poslední úspěšnou střelu si připsal Třinec. „Ten první gól jsme dali hodně pozdě a to už se pak těžko dotahuje. Za mnohem efektivnější využívání šancí si Třinec vítězství zasloužil," ohodnotil zápas trenér Zdeněk Venera.

Rošády v útoku

Kádr Západočechů již opustila letní posila útočník David Balázs, který nesplnil očekávání vedení. Do stejné situace se dostal i další útočník Vladimír Machulda, a tak byl taktéž propuštěn. "Vladimírovi se nedařilo herně ani střelecky, proto odchází," podal vysvětlení tiskový mluvčí Jiří Holý. Z týmu byl také uvolněn na hostování Michal Borovanský, jehož týden testovali trenéři i ve Znojmě. Jako náhrada za odchozí byl angažován Slovák Tomáš Chrenko. „Je to technický hráč, šikovný pravák. Věřím, že do týmu zapadne a pomůže nám zvednou střeleckou potenci,“ popsal novou posilu trenér Zdeněk Venera. Další novou akvizicí karlovarského týmu je Michal Vondrka, kterého zde mají trenéři na měsíčním hostování z pražské Slavie.

Sestava Karlových Varů z posledního zápasu: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kraft, Skladaný - Milan Procházka, Chrenko, Vondrka - Tvrdek, Pech, Zaťovič

Trenéři: Ing. Zdeněk Venera, Václav Baďouček, Pavel Kněžický

NEWSLETTER