Rozhodla šťastná branka, říká Dopita

Rozhovory
PO 27. 11. 2006
P r a h a - Zkušený matador <b>Jiří Dopita</b> opět ukázal obrovskou platnost pro své mužstvo. V rozhodujícím momentu utkání Znojma na Spartě skloubil dohromady zkušenost a produktivitu, své největší přednosti, kvůli nimž patří stále mezi největší ozdoby české extraligy. Výsledkem byla branka na 2:1. Toto vedení Znojemští už nepustili a radovali se z těsného vítězství.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku "Jsme rádi, že se nám podařilo protrhnout sérii několika zápasů venku bez výhry. Navíc jsme dostávali poměrně hodně gólů a v Karlových Varech a Litvínově jsme nedali ani branku. Na žádný nebo jeden gól se venku nedá uspět," říká spokojeně. Před zápasem na Spartě prohráli Orli všech šest předcházejících utkání na kluzištích soupeřů s velmi nepříznivým celkovým skóre 4:28.

Vyrovnané střetnutí rozhodla trefa právě Jiřího Dopity z 51. minuty. I po shlédnutí videozáznamu na velké televizní kostce zůstává trajektorie putování kotouče do branky trochu záhadná. "Vjel jsem bekovi do přihrávky. Chtěl jsem to ještě potáhnout doleva a nahrát Romanu Eratovi před prázdnou bránu, ale jejich bek si to srazil. Byl to takový spíš šťastný gól," popsal rozhodující moment utkání velezkušený útočník.

Znojemská opora se k puku také dostala spíše náhodně. Svou rozehrávku Dopitovi nechtěně adresoval sparťanský obránce Stehlík. "Ta přihrávka byla celkem signalizována, hodně viditelná, takže jsem tušil, že by mohla jít právě tímto prostorem. Mířila na Jardu Hlinku, který se v tom okamžiku zrovna otočil ven ze třetiny a já jsem do ní vjel. Takové situace se stávají."

Ani jedno z mužstev se nehnalo příliš do útoku, a tak s přibývajícím časem bylo jasné, že rozhodne právě takovýto moment, jedna chyba. "Myslím si, že ni to čekaly oba mančafty. Nám se ten gól dát podařilo, o něj jsme byli šťastnější."

K téhle taktice je zapotřebí jistý brankář a Jiří Trvaj Znojemské hodně podržel. "Každý kvalitní gólman svému týmu pomůže a my na Jirku spoleháme. Dnešní vítězství je z velké části jeho zásluha," chválí Dopita svého spoluhráče mezi třemi tyčemi.

NEWSLETTER