Do Pardubic v nelehké situaci

Naši soupeři
PÁ 5. 1. 2007
Rozsáhlá marodka útočníků je v současné době největším soupeřem Orlů. Kvůli zranění nezůstala jediná útočná řada kompletní. Získat body v Pardubicích tak nebude vůbec snadné. Pikantností utkání, které začíná v 18:00 v ČEZ Areně, bude první start bývalého kapitána Orlů Petera Puchera proti Znojmu.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Východočeši v posledním utkáním jednoznačně podlehli pražské Slavii 2:7. Mají však zkušený a silný tým, který umí na takový výpadek zapomenout a bude mít touhu navázat na předchozí čtyřzápasovou šňůru výher. I když letos hokejisté Moelleru nedokázali nad Orly zvítězit, nynější situace hraje do karet více jim. Znojmu se postaví na domácím ledě, v týmu mají Petera Puchera, jenž velmi dobře zná znojemský tým. Orlí kádr je oslaben zraněními a na hřištích soupeřů se mu letos příliš nevede.

Bojovnost a maximální nasazení je zbraň, kterou musí znojemští hokejisté vytasit, aby měli naději na úspěch. Kvůli zranění Romana Erata, Václava Meidla, Pavla Selingra, Karla Pláška a Aleše Padělka museli angažovat dva útočníky z první ligy, Davida Nedorosta a Tomáše Nouzu. Radim Kucharczyk sice v posledním utkání proti Litvínovu nastoupil v poslední třetině, ale nebýt svízelné situace v útočných řadách, nehrál by.

V tabulce patří Moelleru třetí místo, deváté Znojmo na něj ztrácí osm bodů. Pardubické mužstvo se může pyšnit nejlepším střelcem O2 extraligy Petrem Sýkorou, který nastřílel již 23 gólů. Proti Orlům se mu ale skórovat nedaří, v obou předchozích utkáních si jeho střeleckou mušku dokázali ohlídat.

Sestavy z minulého kola
HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kotaška, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal - A. Padělek, Dopita, M. Růžička - Beroun, Haman, Plášek - Tvrdík, V. Říha, J. Svoboda - Škoda, od 41. min. Vaškovič a Kucharczyk

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák (od 40. min. Koutský) – Píša, Havíř, Snopek, Čech, Linhart, Čáslava, Šeda – Sýkora, Pucher, Rolinek – Čaloun, Pivko, Andrašovský – Mrázek, Cetkovský, Ondřej – Hlinka, Blažek, Koukal

Ostatní zápasy 38. kola
HC Rabat Kladno - HC Slavia Praha
HC Hamé Zlín - HC České Budějovice
HC Lasselsberger Plzeň - Vsetínská hokejová
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec
HC Vítkovice Steel - HC Chemopetrol

NEWSLETTER