Po přestávce na Kladno

Naši soupeři
PO 15. 1. 2007
Z n o j m o - Po volném týdnu, pokračuje extraliga svým 41. kolem. Znojemští orli zajíždějí na led Kladna, odkud se body nevozí příliš lehce. Domácí Rabat spoléhá především na propracovaný útok, který je nejlepší v lize a třešničkou na dortu jsou kladenské přesilovky. Úterní zápas začíná od 17:30 v Městském zimním stadionu Kladno.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Z prvního vzájemného duelu odešli vítězně Orli, když na domácím ledě, po tříbodovém příspěvku Karla Pláška, dokázali porazit kladenský Rabat 4:3. Kladno ovšem na svém ledě uštědřilo znojemským hokejistům lekci z využívání přesilových her a připsalo si tři body za vysokou výhru 7:1. Druhé utkání v Hostan aréně přineslo drama, které musely rozuzlit až samostatné nájezdy. Zásluhou bezchybného Pavla Selingra zůstaly dva body ve Znojmě.

Kladno je známé především výbornými výkony na domácím ledě, odkud si zpravidla i soupeři z čela tabulky odváží nelichotivý příděl branek. V posledním domácím utkání si Rabat poradil výsledkem 6:2 se Slavií. Minulý zápas sehráli kladenští na ledě Litvínova, zvítězili 4:1 a bojují o pozice zajišťující postup do play-off.

Mezi pětici nejproduktivnějších hráčů ligy patří trio Pavel Patera, Jaroslav Kalla a Martin Procházka, ten je navíc se svými 25 brankami na druhém místě v pořadí střelců, hned za pardubickým kanonýrem Sýkorou. Do útočných manévrů se zapojují i obránci a Martin Ševc je nejlépe střílejícím bekem soutěže.

Znojmu se pomalu začínají do sestavy vracet uzdravení hráči a na kladenském ledě by měli chybět už jen Roman Erat a Pavel Mojžíš. Otazník stále visí nad Karlem Pláškem a Radkem Hamanem. Na straně Rabatu bude mimo hru jen Martin Frolík. Orli by se měli soustředit hlavně na kvalitní obranu a nepouštět domácí k početním výhodám.

Sestavy z minulého kola
HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kříž, Jareš, Bičánek, Němeček, Kotaška, Chvátal - Selingr, Dopita, Růžička - Padělek, Tvrdík, Říha - Beroun, Svoboda, Nedorost

HC RABAT KLADNO: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Mrázek, Hájek, Trončinský, Růžička - Horna, Patera, Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Hluchý, Kalla, Bělohlav - Havel, Čurilla, Diviš

Ostatní zápasy 41. kola
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec
HC Hamé Zlín - HC Chemopetrol
HC Lasselsberger Plzeň - HC MOUNTFIELD
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha
HC Moeller Pardubice - HC Vítkovice Steel
HC Sparta Praha - Vsetínská hokejová

NEWSLETTER