Škoda naší ztráty, body moc potřebujeme, míní Tvrdík

Aktuální zprávy
ST 14. 2. 2007
Z n o j m o - S napětím očekávané utkání dvou sousedů z tabulky a konkurentů o místa ve vyřazovacích bojích skončil remízou. Po většinu zápasu byli hosté lepší, důsledněji napadali a často pronikali do nebezpečných brejků. Se všemi si ale znojemský brankář Trvaj poradil. Možná to bylo předzvěstí závěrečného rozstřelu o bonusový bod, kdy vychytal oba vítkovické nájezdníky. Skvělou střeleckou mušku prokázal Michal Tvrdík, který dal jeden gól ze hry a utkání rozhodl svým samostatným nájezdem.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Nebezpečí, hrozící z přečíslení nebo nájezdů rychlonohých soupeřů si byli Orli vědomi. Vzpomněl na to po zápase i Jiří Dopita: „Říkali jsme si, že musíme dávat pozor na brejky, přesto jeli čtyřikrát sami na bránu. Tam nás Jirka Trvaj podržel.“ Víc ho mrzelo vyrovnání těsně před koncem, kdy už už sahali po plném bodovém zisku a smolný gól je trochu srazil. „V tom čase by to asi byla rána pro každého. Samozřejmě je škoda toho bodu, ale důležité je, že jsme Vítkovicím aspoň o kousek utekli. Myslím si, že zápasu remíza slušela, ale jsme rádi za dva body a že jsme to nakonec takhle zvládli,“ dodává.

Podobně se vyjádřil i autor branky, asistence a rozhodujícího nájezdu Michal Tvrdík: „Bylo to remízové utkání, ale škoda naší ztráty, body moc potřebujeme. Věřili jsme si a je škoda, že jsme dostali těsně před koncem gól.“ Obě branky, kterými propálil Marka Pince byl ukázkové. Ta první byla z mezikruží, nechytatelná. Ta druhá, ze samostatného nájezdu, na milimetr přesná. Počkal si, co proti němu reprezentační gólman zkusí a trefil skulinku pod jeho vyrážečkou. Nevědomky tím dal návod svému zkušenějšímu spoluhráči Dopitovi, který se rozjel proti Pincovi jako třetí. „Nájezdy jsem jel už víckrát, ještě jsem ho nedal. Do poslední chvíle jsem čekal, co mi brankář udělá. Byl tam celý roztažený, tak jsem to zkusil vystřelit stejně jako Michal Tvrdík, který to dal krásně na vyrážečku. A vyšlo to,“ svěřil se s úsměvem Dopita.

Orly ve finiši základní části čekají ještě tři soupeři, z toho dva, kteří ještě nemají účast v play-off jistou. Litvínov a Karlovy Vary. Mezi nimi jako bonbónek domácí zápas s Pardubicemi. Zisk každého bodu se již bude vyvažovat zlatem, protože jich ve hře již mnoho nezbývá. Nejostřílenější znojemský hráč Jiří Dopita si toho je vědom: „Každé utkání pro nás bude velmi důležité, nejvíc teď to v sobotu v Litvínově. Budeme se snažit neprohrát. Jedeme tam už v pátek, ať trochu eliminujeme únavu, protože pak hrajeme hned v neděli. Ale dva zápasy ve dvou dnech se dají zvládnout. Uvidíme, jak to bude dál.“

NEWSLETTER