Čtvrtfinálová série Česká pojišťovna play off O<sub>2</sub> extraligy začíná v Pardubicích

Naši soupeři
NE 4. 3. 2007
Z n o j m o - Za vydařenou sérii s Kladnem byl Orlům dopřán týden klidu, ale od pondělí začne vše znovu. Znojmo se ve čtvrtfinále střetne s týmem Pardubic a první dva zápasy se budou hrát na východě Čech. Moeller je sice papírovým favoritem, avšak hokejisté Znojma se v závěru sezóny rozehráli k výborným výkonům a svou herní pohodu budou chtít ukázat i proti druhému celku extraligové tabulky. Pondělní i úterní utkání začíná v 17:00 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vzájemná bilance zápasů se čtvrtfinálovým soupeřem Znojma z letošního ročníku je zatím nerozhodná 2:2. Znojmo odehrálo první utkání proti Pardubicím na jejich ledě, prohrávalo už 0:2, ale poté zabralo, dokázalo otočit stav na svou stranu a zvítězit 3:2. Moeller neuspěl ani v odvetě a z Hostan arény odjel s porážkou 3:4. Zbylá střetnutí byla již v režii soupeře, nejprve Pardubice porazily Orly 4:0 a v předposledním kole si odvezly z jihu Moravy tři body po výhře 3:1.

Moeller měl za cíl skončit po základní části na druhém místě tabulky, a to se mu také podařilo. Hokejisté Pardubic zvítězili ve třech posledních zápasech a dostali se tak před České Budějovice. Kromě úspěchu ve Znojmě dokázali otočit utkání se Slavii a vyhrát 3:2. V posledním zápase získali plný počet bodů i proti odhodlanému Litvínovu poměrem 4:3.

Letošní ročník začaly Pardubice velice dobře a první tři kola okupovaly nejvyšší příčku, poté se ovšem začaly pomalu propadat a po úvodní čtvrtině se usadily až na deváté pozici. Druhá část sezóny jim vyšla o něco lépe a ve vyrovnané tabulce jim v polovině základní části patřilo třetí místo s pětibodovou ztrátou na vedoucí Liberec. Třetí čtvrtinu se stále pohybovaly v první čtyřce a do posledního úseku vstupovaly ze čtvrté příčky. V závěru vybojovaly druhé místo na úkor Českých Budějovic.

Mužstvo Východočechů je útočně laděné a od Kladna se liší tím, že k výborným výkonům směrem dopředu patří z jeho strany i kvalitní obrana. Zajímavostí je, že ačkoli na první příčku ztratilo osm bodů, může se pochlubit 29 výhrami za tři body, což je nejvíce z celé extraligy. Nastavení okusili pardubičtí hráči pouze čtyřikrát a uspěli jen v jednom případě.

K oporám soupeře Orlů patří především nejlepší kanonýr základní části Petr Sýkora, který v 52 utkáních nastřílel 37 branek a z toho pět do sítě Znojma. Dalšími výbornými útočníky, kteří oblékají dres Pardubic, jsou Jan Čaloun, Tomáš Rolinek a kapitám mužstva Miroslav Hlinka. Jedničkou na postu brankáře je zkušený Ján Lašák, před kterým čistí prostor mimo jiné Aleš Píša a Petr Čáslava.

Na soupisce svěřenců trenéra Miloše Říhy figuruje také několik hráčů, kteří oblékali v minulosti dres Orlů. Na postu obránců jsou to David Havíř a Jan Snopek, v útočných řadách se setkáme s bojovníkem loňského play off Zdeňkem Ondřejem a dlouholetým tahounem Znojma Peterem Pucherem.

Orli budou muset znovu vytáhnout do boje bez kapitána Radima Bičánka a útočníka Romana Erata. V posledním utkání s Kladnem se zranili Aleš Padělek a Václav Meidl, ale oba jsou již v pořádku. Pardubičtí během přestávky zcela vyprázdnili marodku a vstupují do čtvrtfinále bez jediné absence.

Sestavy z posledních zápasů

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Němeček, Chvátal, Kříž, Jareš, Kotaška, Mojžíš - Beroun, Haman, Plášek - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Meidl - V. Říha, J. Svoboda, Nedorost

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák – Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, Linhart, Šeda – P. Sýkora, Blažek, Rolinek – Hlinka, Pucher, Andrašovský – Mrázek, Koukal, Ondřej – Cetkovský, Starý, Čaloun

Ostatní zápasy čtvrtfinále
5.3. 17:00 Bílý Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec
6.3. 17:00 Bílý Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec

7.3. 17:00 HC Hamé Zlín - HC Sparta Praha
7.3. 18:00 HC Slavia Praha - HC MOUNTFIELD
8.3. 17:00 HC Hamé Zlín - HC Sparta Praha
8.3. 18:00 HC Slavia Praha - HC MOUNTFIELD

NEWSLETTER