Série se přesouvá na led Orlů

Naši soupeři
ČT 8. 3. 2007
Z n o j m o - Čtvrtfinálové boje mezi Znojmem a Pardubicemi budou pokračovat dvojzápasem na jihu Moravy. Orli si do svého hnízda nepřivezli vůbec lichotivý výsledek a po zápasech v Pardubicích je stav série 0:2 z pohledu Znojma. Domácí tak potřebují vyhrát obě utkání, jinak by už situace byla velmi kritická. Pardubice jsou v herní pohodě a k postupu do semifinále jim chybí dva kroky. V pátek i v sobotu se hraje od 17:00 v Hostan aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Utkání na ledě soupeře byla velmi odlišná. V prvním zápase dostal sice Orli do vedení Padělek, ale Moeller poté utkání otočil a zvítězil 5:2. Druhou branku Znojma vstřelil po přihrávce Hamana Tvrdík. Do dalšího duelu šli hokejisté Znojma s cílem co nejdéle neinkasovat, nakonec však překonal Trvaje Andrašovský, hosté už na jeho branku nanašli odpověď a po gólu do prázdné brány podlehli 0:2.

Do domácích odvet musí Znojmo vložit vše a pokusit se zvítězit v obou střetnutích. Pro úspěch budou muset zlepšit útočnou hru a šance, které si vypracují proměňovat. Nesmí však zapomínat ani na zadní vrátka, jelikož protiútoky Moelleru by mohli být díky jejich hbitým útočníkům smrtelné.

Hokejisté Pardubic sice do série nevstoupili nejšťastněji a v úvodu prvního utkání na nich byla trochu znát delší herní přestávka, ale brzy se dostali do tempa a začali potvrzovat roli favorita. Východočeši se ukázali ve výborném světle a potvrdili, že jejich kádr patří k nejkvalitnějším v soutěži.

Svěřencům Miloslava Hořavy se zranění nevyhýbají ani v nejdůležitější části sezóny a po Bičánkovi a Eratovi je mimo hru i Plášek, který se zranil po kontaktu s obráncem Havířem a musel se podrobit operaci ramene. Pardubice přijedou v plné síle.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kříž, Jareš, Němeček, Chvátal, Kotaška, Mojžíš - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Haman, V. Říha - Beroun, Tvrdík, Kucharczyk - Nedorost, J. Svoboda, Meidl

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, Linhart, M. Čech, M. Šeda - P. Sýkora, Blažek, Rolinek - Čaloun, Pucher, M. Hlinka - F. Mrázek, Pivko, Ondřej - Kolář, Koukal, Andrašovský

Ostatní zápasy čtvrtfinále
9.3. 17:00 HC Oceláři Třinec - Bílý Tygři Liberec
10.3. 17:00 HC Oceláři Třinec - Bílý Tygři Liberec

11.3. 17:00 HC Sparta Praha - HC Hamé Zlín
11.3. 18:00 HC MOUNTFIELD - HC Slavia Praha

NEWSLETTER