Prezident klubu Vlasák je spokojen se složením nového kádru i s novou trenérskou dvojicí

Rozhovory
ST 25. 4. 2007
Z n o j m o - Ve středu se Orli poprvé sešli v kabině, aby zahájili „suchou“ přípravu před příští sezónou. Po zbytek týdne se budou řešit organizační věci, lékařské prohlídky, apod. Od příštího týdne již začnou trénovat naplno. Na rozdíl od předchozích roků, doznal orlí kádr jen malých změn. Prezident klubu <b>Jaroslav Vlasák</b> přiblížil dosavadní změny, svou práci u reprezentační dvacítky a krátce se ohlédl za minulou sezónou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Dnes začala příprava na novou sezónu. Byla angažovaná nová dvojice trenérů Václav Sýkora a asistent Pavel Hynek. Proč padla volba právě na ně?
Václav Sýkora je velice zkušený trenér. Byl ve Spartě, v Litvínově… Je to bývalý výborný hráč. Jednání s ním bylo rychlé a seriózní, proto padla volba na něj. Asistenta Pavla Hynka si vybral sám.

Na rozdíl od loňské sezóny máte již nyní téměř kompletní kádr. Jak se oproti minulému změnil?
Brankáři zůstali stejní, Jiří Trvaj a Jaroslav Kameš. Z obránců odešel Roman Němeček, Ondra Kříž se vrátil do Olomouce. Do obrany přišel Radim Tesařík. Z útočníků již tady nebudou Radim Kucharczyk, David Nedorost a Vladimír Říha. Novými posilami jsou Tomáš Demel a Tomáš Čachotský. Máme zájem i o Michala Tvrdíka, ale to je zatím v jednání. Na zkoušku tady zatím nikdo není.

Budete ještě někoho shánět?
Uvidí se, jak bude mančaft vypadat. Podle toho se zařídíme. Já jsem se složením kádru spokojen. Uvidíme, jak to bude vyhovovat trenérům.

Jak to vypadá s Jiřím Dopitou? Zapojí se nyní do přípravy?
To ještě po operaci nemůže. U něho to ale není problém, dokáže se připravit sám.

Jaké máte ambice do příští sezóny?
Jako každý rok. Postup do play off a potom se uvidí.

Stal jste se generálním manažerem reprezentační dvacítky. Miloslav Hořava nakonec bude jejím trenérem. Máte radost, že vaše spolupráce bude vlastně pokračovat dál?
Za mou osobu můžu říct, že jsem určitě rád. Miloš je velice kvalitní trenér a těm mladým klukům dá maximum.

Letos bude MS 20 v naší republice. Těšíte se?
Určitě. Protože od 10. prosince do 5. ledna budeme v Pardubicích, takže nebudeme doma na Vánoce ani na Silvestra. Ale teď vážně, těším se na to.

Co obnáší funkce manažera u dvacítky?
Jsem taková „holka“ pro všechno. Zařizuju hlavně organizační věci, ať je to třeba ubytování, stravování, letenky, rozdat kapesný, aby všechno klaplo na letišti, aby tam všichni přišli, aby se všechno naložilo. Třeba teď do Ruska jsme s sebou vezli dvanáct set kilo materiálu. A taky musím dohlídnout na to, abychom se všichni vrátili.

Do soupisky mluvíte taky?
To ne, to rozhodně ne. To není moje práce.

Jak se vám líbilo v Rusku?
Krásně… Sněžilo, takže i počasí vyšlo.

Trenér mistrovské Sparty František Výborný řekl v rozhovoru pro Lidové noviny doslova, že hokej je taková kur.., že ať chcete nebo nechcete, stejně na něj myslíte pořád. Máte to jako manažer také tak?
Hokej zabírá určitě hodně z mého času. Nejen myšlenkama ale i fakticky. Je pořád co dělat, i když se to nezdá.

Jak to vypadá s budoucností znojemského hokeje? Je něco nového?
Situace je stále stejná. Další sezóna bude.

Jak se vám líbila ta minulá?
Mně se určitě líbila. Samozřejmě vždycky se dá něco zlepšit. Na to, že se nám zranili klíčoví hráči před play off, nebo i třeba Roman Erat, který byl dlouhodobě zraněný, tak si myslím, že to kluci sehráli výborně. Vždyť jsme se do předkola play off dostali úplně na poslední chvíli. Z tohoto pohledu jsem spokojen. Série s Pardubicemi byla zajímavá určitě i divácky. Doufám, že nás diváci přijdou podpořit i letos a my se jim za to budeme snažit předvést pěkný hokej. Děkuji jim za dosavadní přízeň.

NEWSLETTER