Kdybychom se dostali do vedení my, mohlo být vše jinak, uvažuje Beroun

Aktuální zprávy
ST 21. 11. 2007
<em>Znojmo</em> - Znojemští orli mají za sebou další nevydařený zápas na cizím ledě. Tentokrát nestačili na České Budějovice, kterým znovu nevstřelili ani jednu branku. Střelecká smůla proti Mountfieldu se tak protáhla na čtyři zápasy. Dvě třetiny se Orlům vyplácela taktická hra z obrany, ovšem když nedokázali využít své šance, prosadili se v závěrečném dějství domácí.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojmo přijelo na jih Čech s jasnou taktikou, kterou byla pečlivá obrana a případné rychlé protiútoky. V první třetině nedovolili znojemští hokejisté Mountfieldu skórovat a drželi naději na případný bodový zisk. Přetrpěli dokonce i oslabení tří proti pěti, jenž trvalo více než minutu. „Jasně, byla to taktika, chtěli jsme hrát z obrany. S nimi se na jejich ledě nedá hrát nahoru a dolů,“ nastínil zvolený styl hry Beroun.

Co se týče útočné snahy, nedopadla úvodní část pro Znojmo dobře, neboť nedokázalo ani jedinkrát vystřelit na Turkovu klec. Nedostalo se k přímé střele na branku dokonce ani v přesilovce. „Určitě je to špatná statistika, ale my jsme sem přijeli hlavně dobře bránit,“ hodnotí střeleckou mizérii znojemský útočník.

Ve druhé dvacetiminutovce Orli znovu pozorně bránili a přidali i několik střeleckých pokusů. Největší šance spálili Demel, Dopita a Meidl, který nedokázal zvednout kotouč přes bezmocně ležícího Turka. Také Beroun dělal svým pohybem domácí obraně velké problémy a naznačuje, jak byla důležitá první branka: „Ve druhé třetině jsme tam měli nějaké šance, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Kdybychom dali na 1:0, mohlo se vše vyvíjet jinak.“

Rozhodnutí přinesla závěrečná dvacetiminutovka, když nejprve prošlo za Trvajova záda nahození od modré čáry. Domácí našli recept na znojemskou obranu a následně přidali dva další góly a rozhodli o svém vítězství. Orli nedokázali již čtvrtý zápas v řadě proti Budějovicím skórovat, což jim může dost svazovat ruce. „Komplex to není, hrají výborně do obrany, brankář jim zachytal skvěle a to dneska rozhodlo,“ uzavírá Jiří Beroun.

NEWSLETTER