Na řadu přichází Zlín

Naši soupeři
ČT 17. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - V posledních dvou zápasech získali Orli jen jediný bod a značně si tak zkomplikovali boj o play off. Reputaci a skóre si budou chtít napravit proti zlepšujícímu se Zlínu, který na jih Moravy dorazí i se svou novou posilou - obráncem Martinem Hlavačkou. Zápas začne tradičně v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Zlínu se v této sezoně příliš nedaří. Tým, který byl před sezónou považován za jednoho z favoritů na titul, se nachází na předposledním místě tabulky a na desáté místo, zaručující alespoň předkolo play off, ztrácí deset bodů. Další porážka by proto poslala hosty do velmi nepříjemné situace. „Utkání bude pro oba soupeře mimořádně důležité pro zachování nadějí na play off," uvedl trenér Zlína Rostislav Vlach, který na Nový rok vystřídal v roli hlavního kouče Ernesta Bokroše.

A nevedl si vůbec špatně. První tři zápasy pod jeho vedením znamenaly pro klub devět bodů a skóre 13:7. Poté však následovala smolná porážka v Liberci a v možná rozhodujícím zápase sezóny domácí debakl s Kladnem 2:5. „Porážka s Kladnem nás nemůže zlomit,“ burcuje však zlínský útočník Martin Záhorovský. „Hraje se až do 52. kola a liga je hodně vyrovnaná,“ dodává.

Hosté se mohou opřít hlavně o své útočné duo Leška & Balaštík. Oba patří mezi nejproduktivnější hráče celé extraligy. Balaštík nasbíral ve 40 zápasech 27 bodů za 19 branek a 8 asistencí. Jeho spoluhráč má o bod víc za 5 gólů a 23 asistencí. Počet přihrávek jej řadí na druhé místo soutěže v této disciplíně. V bráně se mohou spolehnout na dva kvalitní brankáře Igora Murína a Radovana Biegla. Obranná hra již tak dobrá není. Zlín inkasoval po Ústí nad Labem a Plzni nejvíc gólů ze všech týmů. Moravský celek se rozhodl tuto nelichotivou bilanci řešit. Z pražské Slavie přestupuje do „města obuvi“ obránce Martin Hlavačka, jenž už podepsal v novém působišti smlouvu do 30. dubna 2009 a nastoupí již v pátek proti Znojmu.

Orli zatím zvládají v letošní sezóně zápasy proti Zlínu velmi dobře. Ze tří klání neodešli ani jednou poraženi a připsali se celkem 8 bodů za dvě výhry v normální hrací době a jednu v prodloužení. Nejvíce se dařilo Pavlu Selingrovi, který skóroval třikrát včetně vítězného nájezdu v prvním utkání a dvakrát asistoval.

Znojmo bude vedle dlouhodobě zraněných Chmelíře a útočníka Růžičky postrádat také další klíčové hráče, a to Erata s Padělkem. Dobrou zprávou je, že se v minulém zápase v Pardubicích objevil na ledě uzdravený Radek Procházka. Nastoupit by mohl i Jaroslav Svoboda. Zlín bude postrádat zraněné zadáky Galvase a Lučku.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Tesařík, Kotaška, Mojžíš - Selingr, Dopita, Erat - Demel, R. Procházka, Padělek - Plášek, Haman, Beroun - Meidl

RI OKNA ZLÍN: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Vosátko, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Balán, Rachůnek - Andrašovský, Mokrejš, Kubiš - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný

Ostatní zápasy 42. kola
HC Oceláři Třinec - HC Litvínov
HC GEUS OKNA Kladno - HC Lasselsberger Plzeň
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vítkovice Steel
HC Moeller Pardubice - HC MOUNTFIELD
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:4 sn
HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4

NEWSLETTER