Za dalším důležitým zápasem vyráží Orli do Ostravy

Naši soupeři
SO 19. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - Základní část začíná pomalu finišovat a pro týmy usilující o postup do play off jsou zápasy stále důležitější. Deset kol před startem vyřazovacích bojů je střed tabulky nesmírně vyrovnaný. Mezi šestým a dvanáctým místem je rozdíl pouhých sedmi bodů. Znojmo a Vítkovice se v těchto patrech tabulky nacházejí a jejich nedělní klání bude velmi důležité. Orli mají na svého soupeře tříbodovou ztrátu, kterou by případným vítězstvím mohli smazat. Utkání začíná v 17:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vítkovice se letos stále pohybují kolem hranice postupu do play off a prozatím tahaly za správný konec, jelikož v průběhu sezóny z první desítky vůbec nevypadávaly. „V play off chceme být a nechceme, aby se opakovala minulá sezona, kdy nám to uteklo poslední zápas. Chceme o postupu rozhodnout dřív, abychom nemuseli čekat do poslední chvíle,“ říká kapitán Roman Šimíček.

Ostravané patří k týmům, které v letošním ročníku vyměnily hlavního trenéra. Pozici šéfa střídačky převzal Ernest Bokroš, jenž přišel ze Zlína, kde se mu v letošním ročníku příliš nevedlo. V jeho novém působišti se mu zatím daří, ovšem pro Steel je nepříjemné, že stoupající výkonost prokazují i jeho nejbližší konkurenti.

Největší útočnou zbraní klubu je Viktor Ujčík, jenž ukazuje své kvality a má na kontě již 31 kanadských bodů za sedmnáct gólů a čtrnáct asistencí. S osmibodovou ztrátou je v pořadí druhý Jiří Burger. Mezi obránci se nejvíce prosazuje Petr Jurečka s osmi brankami a pěti přihrávkami. Pozice brankářské jedničky patří zkušenému Martinu Pruskovi.

Orli si ve třech letošních vzájemných duelech vybojovali jen tři body. V prvním střetnutí podlehli na vlastním ledě těsně 1:2, když byl jediným přesným střelcem Erat. Po gólech Selingra a Kucharczyka sahali v odvetě minimálně po bodu, ovšem Burger dokázal v poslední sekundě vsítit vítěznou branku Vítkovic. Znojmo si tak vylepšilo vzájemnou statistiku až v druhém domácím zápase, který vyhrálo díky zásahům Demela, Kucharczyka a Dopity 3:0.

Trenéři Sýkora a Hynek se budou muset v Ostravě obejít bez zraněného Růžičky a pravděpodobně nenastoupí ani Erat s Padělkem. Vítkovicím bude chybět dlouhodobě zraněný Prorok, otazník visí také nad startem Hubáčka a Krenželoka.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Tesařík, Mojžíš, Kotaška - Selingr, Dopita, Kucharczyk - Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Haman, Beroun

HC VÍTKOVICE STEEL: J. Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Trnka, Heš - Klimek, Burger, Tomášek - Ujčík, Šimíček, Jánoš - Vala, R. Hruška, Köhler - Svačina, R. Hubáček, Káňa

Ostatní zápasy 43. kola
HC Moeller Pardubice - HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno
HC Slavia Praha - HC Sparta Praha
RI Okna Zlín - HC Mountfield České Budějovice
HC Lasselsberger Plzeň - HC Slovan Ústečtí Lvi
HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary

NEWSLETTER