S Dopitou je to těžké, pořád chce hrát, říká jeho lékař

Aktuální zprávy
ST 30. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - Ze zápasu na Kladně, který se odehrál den před Silvestrem, si Jiří Dopita odnesl zranění kolene. Poté vynechal tři utkání a čekalo se, jak se zranění vyvine. Jedna z variant byla, že bude muset na operaci. Dopita ale zkoušel koleno zatěžovat a rozhodl se hrát. Stav kolene se však zhoršil natolik, že po nedělním zápase s Ústím, se znojemský útočník rozhodl pro operaci. „Dohodli jsme se tak s doktorem. Zdraví mám jen jedno a je lepší, když teď budu chybět měsíc, než kdybych pak třeba promarodil půl roku,“ uvedl pro Znojemský deník. Díky laskavému svolení autora článku v tomto deníku přinášíme informace o Dopitově stavu přímo od jeho ošetřujícího lékaře.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

„Zhruba před měsícem měl úraz levého kolena, při kterém se odlomily části chrupavky. Ty se nyní uvolnily a koleno při pohybu blokovaly. Operace byla takřka nevyhnutelná,“ uvedl zlínský chirurg Jaromír Holibka, který bude Dopitu dnes nebo zítra operovat.

Podle něj si rekonvalescence vyžádá zhruba měsíc. „Kdyby šlo všechno dobře, mohl by se vrátit za tři týdny, ale měsíc vidím jako reálnější dobu,“ říká Holibka, který nechce nic uspěchat. „Kdyby bylo na Jirkovi, vrátil by se už za dva týdny. Je to s ním těžké, pořád chce hrát,“ dodal s úsměvem lékař.

Sám Dopita tvrdí, že hrát sice mohl, ale ne na sto procent. A proto se rozhodl pro operaci. „Má už za sebou tři zákroky na pravém koleni, které drží. A teď se mu pochroumalo levé, takže musel víc zatěžovat to pravé. Dominantní má levou nohu,“ uvedl Holibka.

Žádné komplikace lékař nepředpokládá. „Snad nebude potřeba žádný další zákrok. Podle magnetické rezonance to vypadá jen na ty utržené chrupavky.“


Celé znění článku Kryštofa Ženatého najdete na internetových stránkách Znojemského deníku - zde

NEWSLETTER