Po reprezentační přestávce proti Vítkovicím

Naši soupeři
ST 12. 11. 2008
<em>Znojmo</em> - Téměř dvoutýdenní pauza zaviněná finským turnajem Karjala cup skončila a nejvyšší česká hokejová soutěž O2 extraliga začíná znovu rozjíždět svůj kolotoč. Znojemští orli se ve čtvrtek vydají do Vítkovic, kde se v utkání s tamním týmem a před televizními kamerami pokusí navázat na své dobré výsledky z posledních zápasů. Úvodní buly bude v ČEZ Aréně vhozeno v 17:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vítkovicím se v posledních zápasech před přestávkou dařilo smíšeně. Po debaklu v Karlových Varech, kde prohráli 0:5, následovala série tří vítězství, kdy dokázali dobýt i pražskou O2 arénu, ovšem poté přišla domácí prohra s Libercem a ztráta bodů v Litvínově. “ Je pro nás podstatné, abychom se zase vrátili na vítěznou vlnu a navázali na ty lepší výkony, které jsme před přestávkou podávali“ říká asistent trenéra vítkovických hokejistů Kamil Konečný. “Po Liberci nesmíme další zaváhání doma dopustit“ dodává.

První vzájemné střetnutí moravských týmu se odehrálo v Hostan aréně a pro domácí celek skončilo dost nešťastně. Když domácí útočník Radek Haman zvyšoval ve 24. minutě vedení Orlů už na 3:0, málokdo pochyboval o vítězi. Avšak hosté se obdivuhodně vzpamatovali ještě ve druhé třetině, neboť v zápětí snižoval Jiří Burger a chvíli nato stáhl rozdíl na jednu branku Ondřej Roman.

Znojmo sice díky Tesaříkovu proměněnému trestnému střílení odskočilo na dvoubrankový náskok, Vítkovice se však do konce druhé části dostali znovu na dostřel a v polovině třetí třetiny vyrovnal svým druhým přesným zásahem v utkání Burger. Duel nakonec dospěl až k samostatným nájezdům, ve kterých rozhodl hostující útočník Jiří Burger, který tak ozdobil svůj povedený zápas hattrickem.

Nejproduktivnějším hráčem severomoravského celku je již zmiňovaný Jiří Burger, jenž ve dvaceti zápasech nasbíral 17 bodů. Se svými 11 góly je zároveň nejlepším střelcem klubu. K dalším klíčovým hráčům patří Roman Šimíček, Viktor Ujčík a Róbert Petrovický.

Brankáři Marek Pinc a Jakub Štěpánek podávají velmi solidní výkony a oba dva mají velmi dobré procento úspěšnosti zásahů i gólový průměr. Exliberecký Pinc má ze 768 odchytaných minut 93,24% zásahů a průměr 2,34 branky na zápas, jeho mladý kolega a náhradník zatím odchytal 509 minut s úspěšností 92,88 a průměrem 2,36 gólu na zápas.

Znojemští orli sice v posledních dvou utkáních venku nasbírali plný počet bodů, ve Vítkovicích se jim však nedaří. V ČEZ aréně vyhráli naposledy 1.10. 2006. Přesto se nevzdávají naděje na bodový zisk. "Určitě tam jedeme vyhrát. Chceme navázat na výsledky a hru před reprezentační přestávkou, kdy se nám povedlo třikrát zvítězit," prohlásil odhodlaně obránce Pavel Mojžíš, který v posledních zápasech chytil střeleckou formu a spolu s Radimem Bičánkem je nejlepším střelcem mezi obránci v extralize.

Reprezentační pauza týmu z jižní Moravy prospěla a do Ostravy jede v kompletním složení. "Přestávka nám přišla vhod, neboť jsme měli za sebou náročný program a hodně zraněných hráčů, kteří si doléčili šrámy. Nyní jsme kompletní," řekl asistent trenéra hokejistů Znojma Václav Baďouček. Orli se tak po dlouhé době představí se čtyřmi pětkami. Domácí celek bude postrádat útočníky Romana Šimíčka s Lubomírem Korhoňem a obránce Pavla Trnku. V utkání proti Litvínovu utrpěl Petr Kuboš otřes mozku, proti Orlům však s největší pravděpodobností již nastoupí.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Štach, J. Mrázek, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - Demel, Meidl, M. Růžička

HC VÍTKOVICE STEEL: Pinc - Barinka, Jurečka, Krstev, Kuboš, Ovčačík, Stehlík, Voráček - Burger, Hruška, Klimek, Krenželok, Kvapil, Petrovický, Roman, Svačina, Šimíček, Štefanka, Treille, Ujčík, Varaďa

Ostatní zápasy 22. kola

RI OKNA ZLÍN - HC Oceláři Třinec
HC Litvínov - HC Slavia Praha
HC Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav - HC Moeller Pardubice
HC Energie Karlovy Vary - HC GEUS OKNA Kladno
HC Sparta Praha - HC MOUNTFIELD České Budějovice

NEWSLETTER