Po deseti dnech zápasového volna míří Orli do Ostravy

Naši soupeři
ÚT 10. 2. 2009
<em>Znojmo</em> - Základní část O2 Extraligy spěje ke svému konci a v následujících devíti dnech všech čtrnáct týmů odehraje posledních pět kol. Hokejisté Znojma jsou před zápasem s Vítkovicemi v obtížné situaci, na desáté místo jim schází sedm bodů a z poslední příčky se začíná dotahovat Mladá Boleslav. Naopak jejich středeční soupeř drží šestou příčku, která zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále. Utkání 48. kola začíná od 17:00 v ostravské ČEZ Aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vítkovice si v letošní sezóně několikrát vyzkoušely pozici lídra extraligy. Od 33. kola šla ovšem jejich forma dolů, připsaly si pět porážek v řadě a začaly se propadat tabulkou až na osmou příčku. Poslední dva zápasy však zvládly, vítězstvím 5:1 nad Libercem a 4:3 po nájezdech v Litvínově se dostaly znovu mezi nejlepší šestku.

Pod vedením bývalého reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika si Slezané v letošním ročníku vylepšují reputaci po dvou nevydařených sezónách, v nichž skončili shodně na jedenácté pozici a neprobojovali se ani do předkola play off.

Mužstvo se může spolehnout na služby produktivního dua Jiří Burger - Viktor Ujčík, kteří jsou s 35 (20+15) a 28 (16+12) body nejproduktivnějšími hráči Steelu. Mezi obránci se může nejlepší statistikou pochlubit Petr Jurečka, jenž nastřílel šest branek a přidal sedm asistencí. Post brankářské jedničky měl patřit Marku Pincovi, ovšem díky kvalitním výkonům odchytal slušnou porci utkání i mladý Jakub Štěpánek, který stál v brance i při posledních dvou výhrách svého celku.

Bilance vzájemných duelů z této sezóny je příznivější pro Vítkovice, neboť dokázaly v každém utkání bodovat. Nejprve v Hostan aréně otočily výsledek z 0:3 na konečných 5:4 po nájezdech, poté získaly tři body za vítězství 4:2 a s prázdnou neodcházely ani po třetím klání, když nerozhodný stav 2:2 zlomil gólem v prodloužení Jaroslav Svoboda. Za Orly si v těchto zápasech připsal nejvíce bodů Radim Tesařík, který jednu branku vstřelil a u dvou dalších asistoval.

Reprezentační přestávka přišla Znojmu vhod a hráči se zbavili vlny chřipkového onemocnění. Trenér Rulík se musí obejít pouze bez zraněných Berouna a Štacha. Také Vítkovice mohly konsolidovat děravou sestavu a mimo hru zůstávají jen dlouhodobě zraněný Varaďa a nemocný Hurtaj. Do mužstva se navíc vrací po angažmá v Nižněkamsku útočník Petr Hubáček.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Mrázek, Bičánek, Rýgl, Tesařík, Mojžíš, Švrček - Erat, Kucharczyk, Selingr, Plášek, Haman, Růžička, Svoboda, Procházka, Demel, Meidl, Havlík

HC VÍTKOVICE STEEL: Štěpánek - Trnka, Krstev, Barinka, Jurečka, Stehlík, Ovčačík - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Ondřej, Burger, Hurtaj - Strapáč, Hruška, Svačina - Klimek, Štefanka, Kranželok

Ostatní zápasy 48. kola

RI OKNA Zlín - HC Oceláři Třinec
HC Litvínov - HC Slavia Praha
BK Mladá Boleslav - HC Moeller Pardubice
HC Energie Karlovy Vary - HC GEUS OKNA Kladno
HC Sparta Praha - HC MOUNTFIELD České Budějovice
Bílí Tygři Liberec - HC Lasselsberger Plzeň

NEWSLETTER