Po třech zápasech znovu venku, Znojmo jede do Budějovic

Naši soupeři
ČT 26. 2. 2009
<em>Znojmo</em> - Když Znojemští orli před necelými dvěma týdny naposledy mířili k extraligovému utkání na ledě soupeře, stále ještě živili teoretickou šanci na postup do playoff. V Plzni o ni tehdy definitivně přišli a jako by jistota účasti v bojích o udržení paradoxně výsledkově pomohla. Poslední tři zápasy na domácím ledě skončily vítězně a navázat na tuto sérii se Orli pokusí v pátek od 17:30 hodin na ledě Budvar Arény v Českých Budějovicích.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Úterní první kolo playout přilákalo do znojemské Hostan Arény slušnou návštěvu, která se mohla radovat z pěti gólů v síti kladenského brankáře Kopřivy. O čtyři z nich se postarala útočná formace Demel, Procházka, Svoboda a zejména čtyři asistence Jaroslava Svobody stojí za pozornost. Vítězství 5:3 a tříbodový zisk dostaly znojemské mužstvo do těsného závěsu za budějovický Mountfield a znovu zvýšily náskok na poslední Boleslav, který je v tuto chvíli desetibodový.

foto
⇒  Pavel Selingr bodoval ve třech ze čtyř vzájemných zápasů této sezony

Právě poslední Mladá Boleslav je týmem, na jehož výkony bude v playout upřena pozornost především. Středočeský celek dokázal v prvním kole získat cenné dva body za vítězství v Budějovicích po samostatných nájezdech a v současné chvíli ztrácí na Kladno pouhých pět bodů. S jedenácti zbývajícími zápasy zanedbatelný rozdíl, obzvlášť když už zítra přivítají Boleslavští svého aktuálně největšího soka na domácím ledě.

Českým Budějovicím uniklo playoff jen o skóre, v táboře Jihočechů zavládlo pochopitelné zklamání a zlepšit morálku nepomohl ani úterní duel s Boleslaví. „Další zápas musíme začít úplně jiným stylem. Jsme za to placení, je to jen na nás, musíme lépe bruslit a hrát zodpovědněji,“ prohlásil pro klubový web útočník HC Mountfield Tibor Melichárek.

Znojmo by mělo do Budějovic odjíždět kompletní, pokud nepočítáme dlouhodobé absence Štacha a Berouna. Rovněž v sestavě domácích se dá očekávat to nejlepší, co má kouč Tlačil k dispozici, včetně bývalého obránce Orlů Milana Tomana.

Vzájemné duely této sezony

ZNO – CEB 2:3, 14.9.08
CEB - ZNO 1:3, 17.10.08
ZNO – CEB 2:3, 5.12.08
CEB – ZNO 2:1, 16.1.09

Sestavy z posledních utkání

HC MOUNTFIELD: Turek - Toman, Gřegořek, Ptáček, Sičák, Mucha, Vydarený - Kůrka, Vak, Veselý - Hudec, Huml, Melichárek - Mertl, Šimánek, Bílek

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Mrázek, Bičánek, Tesařík, Chvátal, Rýgl, Mojžíš, Švrček - Erat, Dopita, Selingr, Růžička, Haman, Plášek, Svoboda, Procházka, Demel, Kucharczyk, Meidl, Čachotský

Další zápas

BK Mladá Boleslav - HC GEUS OKNA Kladno (17:30)

Tabulka playout

1.HC MOUNTFIELD72
2.HC Znojemští Orli71
3.HC GEUS OKNA Kladno66
4.BK Mladá Boleslav61
NEWSLETTER