O důležité body s Mladou Boleslaví

Naši soupeři
SO 14. 3. 2009
<em>Znojmo</em> - Třetí týden bojů v extraligovém playout zakončí Znojemští orli na domácím ledě proti týmu BK Mladá Boleslav. A půjde o důležitý souboj, Středočeši totiž dělají vše proto, aby se odlepili z poslední příčky tabulky, a v případě úspěchu na ledě Hostan Arény by se Orlům přiblížili na rozdíl pouhých tří bodů. Naopak znojemské vítězství by velmi přiblížilo jistotu záchrany v soutěži. Úvodní buly bude vhozeno v neděli tradičně o půl šesté.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

O motivaci boleslavského týmu v nedělním souboji netřeba pochybovat. Vzhledem k pokračujícím neúspěchům bruslařského klubu ve vzájemných soubojích s Kladnem zůstává právě znojemský tým hlavním soupeřem v boji o záchranu extraligy.

Tento cíl si svěřenci Jaromíra Šindela a Jiřího Šejby znovu zkomplikovali v pátečním kole, kdy na domácím ledě podlehli Kladnu 2:3 v prodloužení. Aktéři utkání byli svědky málo vídané situace za stavu 2:1 pro Boleslav, kdy kladenští hráči dopravili ve skrumáži puk za brankovou čáru, což ale nikdo z přítomných včetně rozhodčích nepostřehl, a v pokračující hře padl gól na druhé straně.

foto
⇒ Marek Schwarz si v této sezoně zachytal i NHL v dresu St. Louis Blues

Domácí hráči se společně s diváky radovali z dvoubrankového vedení, místo toho ale po pár minutách přišla studená sprcha. Hlavní sudí totiž po konzultaci s videorozhodčím v souladu s pravidly uznali branku Kladna a stav zápasu byl najednou vyrovnaný. Boleslav se ze šoku nevzpamatovala a znovu promarnila možnost na přiblížení se ostatním celkům.

Poslední zápas se Znojmem ale středočeskému týmu vyšel nad očekávání, Orli po matném výkonu ve Zlatopramen aréně podlehli 0:4 a už potřetí v sezoně nevstřelili Mladé Boleslavi ani jednu branku. Slabá produktivita sice trápí i družinu kolem kapitána Richarda Krále, v playoff ale našel střeleckou formu Michal Důras, který si v osmi zápasech připsal stejný počet kanadských bodů za 4 branky a 4 asistence. Velkou hrozbou pro brankáře je i přesně střílející obránce Lukáš Zíb a úspěšností zásahů těsně pod 95 procenty se chlubí brankářská jednička Marek Schwarz.

Znojmo v pátečním utkání konečně přivezlo bod zvenku, v Budějovicích ale Orli mohli mířit i výše. V samotném rozuzlení zápasu neuspěl ani jeden ze čtyř exekutorů samostatných nájezdů a Znojemští tuto disciplínu prohráli už popáté za sebou. V nedělním střetnutí s Boleslaví je může hnát dopředu myšlenka, že tříbodové vítězství posune klub velmi blízko záchraně.

Vzájemné duely této sezony

MBL – ZNO 2:0, 26.9.08
ZNO – MBL 3:1, 2.11.08
MBL - ZNO 2:4, 16.12.08
ZNO – MBL 0:1, 1.2.09
ZNO – MBL 3:2, 1.3.09
MBL – ZNO 4:0, 8.3.09

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Bičánek, Švrček, Vyrůbalík - Erat, Dopita, Selingr - Svoboda, Čachotský, Demel - Růžička, Haman, Sajdl - Kucharczyk, Plášek, Davídek.

BK MLADÁ BOLESLAV: Schwarz – Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Bauer, Čížek, Schnabel, Brňák – Nouza, Král, Handlovský – Klimenta, Boháč, Důras – Gajovský, Sýkora, Benda – Pšurný, Vrbata, Padělek.

Další zápas

HC GEUS OKNA Kladno – HC MOUNTFIELD (17:30)

Tabulka playout

1.HC MOUNTFIELD83
2.HC GEUS OKNA Kladno79
3.HC Znojemští Orli78
4.BK Mladá Boleslav72
NEWSLETTER