Znojmo čeká v Mladé Boleslavi poslední extraligový zápas

Naši soupeři
SO 21. 3. 2009
<em>Znojmo</em> - Už jen jediný duel play out i celé sezóny 2008/09 hokejové O2 extraligy čeká na Znojemské orly. V nedělním poledne se vydají směr 260 kilometrů dlouhou cestu do Mladé Boleslavi, kde vyzvou tamní celek k závěrečnému zápasu. Spolu s nimi vyráží na východ Čech tři autobusy věrných fanoušků, kteří chtějí svůj oblíbený tým v posledním utkání podpořit a poděkovat mu za celou uplynulou část plnou krásných a nezapomenutelných zážitků. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Ani jednomu celku již prakticky o nic nejde. Mladá Boleslav sice ještě nedávno živila naděje na vyhnutí se baráži, nakonec však vinou domácí porážky 1:2 od Českých Budějovic a výhrou Znojma 3:2 v prodloužení na Kladně veškeré její šance pohlasly. Bruslařský celek tak po roce znovu svede boj o nejvyšší soutěž, shodou okolností právě proti mančaftu, který loni z extraligy vyřadila, a sice HC Slovanu Ústeckým Lvům, jenž ve finále play off první ligy porazili Kometu Brno 4:2 na zápasy.

foto
⇒ Po deseti letech v nejvyšší soutěži čeká Znojemské orly poslední extraligový zápas

Orli sehráli s Mladou Boleslaví v play out tři zápasy. Nejdříve si v nervózním a dramatickém domácím střetnutí připsali důležité vítězství 3:2, poté však tvrdě narazili, když podlehli v Metrostav aréně svému soupeři 0:4, následně znovu prohráli, tentokrát ale na svém ledě 2:3 v prodloužení. Za zmínku stojí, že se Východočechům v souboji proti Znojmu velmi daří v přesilovkách. Z devíti vstřelených branek pálili do černého v početní převaze celkem pětkrát, což je cca. 56 %.

Nejproduktivnějším hráčem Boleslavi ve skupině o udržení je útočník Michal Důras, jenž v deseti zápasech nasbíral 9 bodů za pět branek, což jej řadí i do pozice nejlepšího střelce týmu, a čtyři asistence. Těsně za ním se drží dvě liberecké posili, útočník Tomáš Klimenta a obránce Lukáš Zíb. Oba sehráli stejný počet utkání jako jeho spoluhráč, ovšem připsali si o jeden bod míň. Klimenta za 2 góly a šest přesných přihrávek, Zíb střílel přesně čtyřikrát a zároveň na kvarteto branek přihrál.

foto
⇒ Fanoušci se do Mladé Boleslavi chystají v hojném počtu

V bodování +/- jsou nejlepší dva hráči. Útočník Nikola Gajovský a obránce Richard Bauer. Oba se mohou pyšnit kladnou bilancí +4. V brance domácího celku podává v play out velmi kvalitní a stabilní výkony gólman Marek Schwarz, který si drží průměr 1,84 branky na zápas a úspěšnost 94,75 %. Jako jediný brankář vychytal z deseti zápasů play out dvě čistá konta, jedno právě proti Znojmu.

V posledním domácím zápase proti Českým Budějovicím zářili v dresu Znojma hlavně junioři, kteří zařídili obě branky Orlů. Jakub Sajdl jednu branku dal a na druhou přihrál svému kolegovi Janu Lattnerovi. Oba dva se pravděpodobně zúčastní i mače s Mladou Boleslaví. Hlavnímu kouči Radimu Rulíkovi bude chybět Beroun, Meidl, Štach a velký otazník visí nad obráncem Mojžíšem, který proti Mountfieldu nehrál. Trenér domácího celku Jaromír Šindel má k dispozici kompletní kádr.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Vyrůbalík, Bičánek, Mrázek, Rýgl, Tesařík, Lattner, Švrček, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr, Svoboda, Procházka, Demel, Růžička, Davídek, Haman, Plášek, Čachotský, Sajdl

BK MLADÁ BOLESLAV: Šindelář - Čížek, Kočí, Mocek, Bauer, Moravec, Brňák, Lukáč, Soukup - Padělek, Sýkora, Pšurný - Kazionov, Rod, Gajovský - Fiedler, Konečný, Gengel - Kotrba, Loskot

Další zápas play out

HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE - HC GEUS OKNA KLADNO (17:30)

NEWSLETTER