Letní přípravu znovu zpestří Tipsport Cup, Znojmo je ve skupině s Kometou

Aktuální zprávy
ÚT 21. 4. 2009
<em>Znojmo</em> - Měsíc srpen bude v hokejovém kalendáři už tradičně zasvěcen přípravným duelům před novou sezónou. Toto období v posledních letech hráčům i fanouškům zpestřuje letní pohár Tipsport Hockey Cup, v jehož rámci se mezi sebou utkávají extraligové a prvoligové celky. Znojemský tým v základní skupině čekají Vítkovice, Třinec, Zlín a Kometa Brno.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Formát poháru zůstává stejný jako v loňském roce, účastní se ho čtrnáct extraligových a šest prvoligových celků v závislosti na konečném pořadí z uplynulé sezóny. Vůbec poprvé si Tipsport Cup vyzkouší Dukla Jihlava, která si právo účasti vybojovala lepším výsledkem v první lize na úkor Olomouce.

foto
⇒  Znojemští orli loni v Tipsport Cupu vybojovali druhé místo

Znojmo bylo nasazeno do ryze moravské skupiny D, v níž se utkají s Vítkovicemi, Třincem, Zlínem a obzvláště zajímavé a pikantní bude střetnutí s Kometou Brno, tedy klubem, který od Znojma před pár týdny získal práva na extraligu. Tento duel bude zároveň reprízou loňského finále, kdy beznadějně vyprodaná Hostan Aréna sledovala vynikající zápas se šťastnějším koncem pro hráče z moravské metropole.

Pro srovnání, minulý rok se Orli ve skupině utkali se Slavií, Plzní, Českými Budějovicemi a Vrchlabím, bez ztráty bodu obsadili v tabulce první místo, v semifinále si pak poradili na západě Čech s Karlovými Vary.

Formát soutěže kopíruje model z předchozího roku, každý celek čekají dva zápasy na domácím ledě a dva venku. Přesný rozpis utkání bude upřesňován postupně podle potřeb jednotlivých mužstev, finále by se mělo odehrát nejpozději 1. září.

Složení základních skupin Tipsport Hockey Cupu 2009

Skupina A: HC Sparta Praha, HC Lasselsberger Plzeň, HC MOUNTFIELD České Budějovice, KLH Chomutov, HC VCES Hradec Králové

Skupina B: HC Litvínov, BK Mladá Boleslav, HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, HC Slovan Ústečtí Lvi

Skupina C: HC Slavia Praha, HC GEUS OKNA Kladno, HC Moeller Pardubice, HC Dukla Jihlava, HC Vrchlabí

Skupina D: HC Vítkovice Steel, HC Oceláři Třinec, HC Znojemští Orli, HC Kometa Brno, RI OKNA Zlín

NEWSLETTER