Ústí očekává souboj dravců, uspějí Orli nebo Lvi?

Naši soupeři
ÚT 24. 11. 2009
<em>Znojmo</em> - Zápasy první ligy pokračují kvapem dále. Po pondělním zápase Znojma v Hostan aréně proti Chrudimi, míří do severozápadních Čech k utkání s Ústeckými Lvy. Lídr soutěže prohrál doposud jen jednou s Chomutovem a Orli se jistě k němu budou chtít přidat. Bude to pro ně však těžká úloha i přes to, že v posledním utkání porazili rozjetou Chrudim. Zápas dvacátého čtvrtého kola začíná ve středu v 18 hodin ve Zlatopramen aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Ústečtí Lvi se již několik kol usídlili na samém vrcholu tabulky. Před zápasem s Orly mají náskok na druhý Chomutov šest bodů, takže při případném neúspěchu to pád z prvního místa znamenat nebude. Ústí má také nejpříznivější skóre mezi týmy první ligy. Vstřelilo osmdesát šest branek a inkasovalo jen třicet sedmkrát.

Hráčský kádr

foto
Znojmo sehrálo s Ústím zápas na domácí půdě, prohrálo 2:1.

Hráči ze severozápadu Čech za to mohou děkovat hlavně svým dvěma kvalitním gólmanům. Tím prvním, který odchytal většinu zápasů, je Zdeněk Orct. Jeho úspěšnost čítá 93,97%, což odpovídá 1,81 branky na zápas a stačí to na druhé místo v bodování brankářů soutěže. Na tom prvním se nachází jeho kolega Dušan Salfický, jenž má na kontě úspěšnost 94,15%.

V útoku si vede především trojice Pšurný – Pajič – Alinč. První jmenovaný je vlastníkem dvaceti kanadských bodů (8 + 12). Nejvíce branek však střílí Rok Pajič, který jich vsítil dvanáct a na sedm přihrál. Jan Alinč se může pochlubit sedmnácti body (6 + 11). Dále nalezneme v útočných řadách bývalé Orly, jako jsou Milan Mikulík (6 + 9) a David Pazourek (3 + 6).

V obranných řadách může duo trenérů Petr Rosol - Milan Skrbek spoléhat na Jana Kloboučka (3 + 7) a Jiřího Zemana (2 + 7). Kromě Kloboučka si v dresu znojemských zahráli Roman Němeček (0 + 7) a Ondřej Kříž (2 + 1).

Forma soupeře

Ústí doposud prohrálo jen jednou a to proti Chomutovu. Dále ztratilo tři body ve třech zápasech za výhry až v prodloužení. V posledním utkání v pondělí zajíždělo ke Drakům do Šumperka, odkud si odvezlo všechny body na výhru 3:2.

Vzájemné zápasy

Tito dva soupeři spolu sehráli letos již jedno utkání a to v rámci devátého kola. Diváci v Hostan aréně byli svědky kvalitního hokeje s šancemi na obou stranách, ale přece jen ten kdo se radoval z první branky, byli hosté zásluhou Alinče. Ten se trefil také o pár minut později a Orli tak prohrávali již o dvě branky. Zbraně však nesložili a v závěrečné dvacetiminutovce se jim podařilo snížit díky Moravovi. I přes všechno úsilí domácích si všechny body nakonec odvezli Lvi.

Z orlího hnízda

V minulém zápase zvítězili Orli doma nad Chrudimí 4:2. Do zápasu nezasáhl Svoboda, Říha a Sojčík, kteří jsou na marodce. Nad startem Jiřího Berouna, jenž si v minulém utkání po střetu s protihráčem zlomil nos, visí otazník.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Tomáš Zubzanda (Karlovy Vary)
Čároví: Roman Hynčica (Děčín), Petr Mašek (Duchcov / Teplice)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, David - Haman, Plášek, Havlík, Hradecký, Sedlák, Barus, Staněk, Meidl, Beroun, Barták

HC Slovan Ústeční Lvi: Orct – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Sklenička, Gýna, Vobořil - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Hanzl, Kloz - Šagát, Pajič, Heřman - Pšurný M. , Havlíček, Dragoun

Další zápasy 24. kola

HC Havířov Panthers - HC VCES Hradec Králové
HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk
HC Chrudim - KLH Chomutov
Hockey Club Tábor - HC Dukla Jihlava
HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Berounští Medvědi - Sportovní klub Kadaň
HC Vrchlabí - SK Horácká Slavia Třebíč

NEWSLETTER