Orli se vracejí domů, vyzvou tápající Jihlavu

Naši soupeři
ČT 14. 1. 2010
<em>Znojmo</em> - S jednou výhrou a jednou prohrou z venkovních zápasů se Orli vrací zpět do své hokejové tvrze a po deseti dnech se znovu předvedou znojemským divákům. Do Hostan arény zavítá rival z Jihlavy, jenž se v posledních zápasech velmi trápí a poklesl až na jedenáctou příčku. Naopak domácí Orli setrvávají na šesté příčce. Úvodní buly tohoto napínavého derby bude vhozeno v sobotu v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Jihlavská Dukla se v nadstavbové části soutěže velmi trápí. Z devíti zápasů vyhrála pouze třikrát, a to na ledě Kadaně, Vrchlabí a Šumperku. Domácí vítězství viděli fanoušci naposledy 5. prosince, když Dukla porazila druhý Chomutov 5:4. Před Vánocemi utrpěla prozatím svoji nejvyšší porážku právě od Znojma, které ji před deseti lety poslalo z extraligy do první ligy.

Poslední dva zápasy odehrála Dukla na Horáckém stadionu. Nejprve si tři body po výhře 2:1 odvezl Tábor a o čtyři dny později nestačili jihlavští hokejisté na Kadaň, které podlehli 2:6. Před čtyřicátým kolem se nachází svěřenci trenérů Mejzlíka a Augusty na jedenácté příčce s padesáti šesti body.

Hráčský kádr

V kádru nalezneme druhého a třetího muže celkového bodování první ligy. Tabulku produktivity vede exznojemský Tomáš Čachotský, jenž nasbíral 42 kanadských bodů (14 + 28). Na paty mu šlape nejlepší střelec týmu Daniel Hodek se čtyřiceti body (19 + 21).

Nejlepším obráncem je bezesporu Rostislav Malena. Na svém kontě má sedmnáct kanadských bodů (2 +15), ovšem nejlepším střelcem je Pavel Staněk, jenž se trefil již sedmkrát, ale má o pět bodů méně. Mezi tyčemi stojí Milan Řehoř, který se chlubí za 31 zápasů s úspěšností 93,21%.

Vzájemné zápasy

Znojmo sehrálo s Duklou tři zápasy, v nichž získalo čtyři body. Nejprve směřovala cesta Orlů na Vysočinu, kde utrpěli porážku 1:4. Jediným hostujícím střelcem byl tehdy Hradecký. Odveta se odehrála v Hostan aréně. Zápas začal velmi rychle, neboť Dukle se podařilo již v první minutě otevřít skóre zápasu, ovšem o dvě minuty později vyrovnal z trestného střílení Sedlák. Na další branku muselo přes dva tisíce diváků čekat až do samostatných nájezdů, kde se trefil Čachotský a zajistil svým barvám bonusový bod.

V nadstavbové části sudá-lichá se Znojmo potkalo s Jihlavou již 19. prosince a Orli na Horáckém zimním stadionu vystříleli senzační výhru. Diváci se ještě ani nestačili usadit a hosté již po gólech Štracha, Baruse a Berouna v prvních čtyřech minutách vedli o tři branky. Na konci třetiny se trefil opět Barus a na začátku druhé dvacetiminutovky zase Štrach. Již to vypadalo, že gólman Horčička udrží čisté konto, ale osm minut před závěrečnou sirénou se povedlo puk do branky dopravit Marešovi.

Z kabiny Orlů

Orli v posledních třech zápasech získali pět bodů a před zápasem s Jihlavou jim patří šestá příčka, kde mají dvoubodový náskok nad sedmou Kadaní. Naopak na pátou Třebíč ztrácejí jediný bod.

Do zápasu opět nezasáhne Haman, Plášek a Sojčík. Do sestavy se pro změnu v Havlíčkově Brodě vrátil Barus s Říhou.

Vzájemné duely této sezony

HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Orli Znojmo - HC Dukla Jihlava 1:2sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo 1:5 (0:4, 0:1, 1:0)

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: Petr Úlehla (Pardubice)
Čároví rozhodčí: Jan Padevět (Pardubice), Tomáš Prchal (Lázně Bohdaneč)

Sestavy z posledního utkání

Orli Znojmo: Horčička – Hořava, Morava, Štach, Protivný, Štrach, Kolafa, David, Lattner – Svoboda, A. Padělek, Barus, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Kubica, Vyletelka, Říha, Havlík

HC Dukla Jihlava: Řehoř (29. Benda) - Ficenc, Dobrovolný, Staněk, Kašpar, Posmyk, Takáč, Novák - Hodek, Krupka M., Čachotský - Stránský, Mareš, Haluza - Pitule, Bezděk, Krupka L. - Rytnauer, Zeman, Polcar - Suk

Další zápasy 40. kola

SK Kadaň - HC Olomouc
KLH Chomutov - HC Benátky nad Jizerou
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Chrudim
HC VCES Hradec Králové - HC Berounští Medvědi
HC Vrchlabí - HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Tábor - HC Slovan Ústečtí Lvi
Salith Šumperk - HC Havířov Panthers 5:0 (kontumováno)

NEWSLETTER