Vzhůru na Beroun

Naši soupeři
ÚT 2. 2. 2010
<em>Znojmo</em> - Trenér Jan Neliba i jeho asistent Milan Kastner mohou být po minulém zápase spokojeni. Po osmi týdnech se vrátil vůdce a kapitán Orlů Radek Haman, Znojmo i díky jeho brance poprvé v této sezóně porazilo Benátky, zároveň si Orli zajistili účast v předkole play off. Se zvýšeným sebevědomím nyní míří znojemští hráči směr Beroun, kde se pokusí na sobotní vítězství navázat. Utkání začíná v 18:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Situace je v obou táborech velmi rozdílná. Zatímco Znojmo má již účast v předkole play off zajištěnou, jeho soupeř je na tom o poznání hůře, neboť se nachází s padesáti šesti body na třináctém místě, což znamená boj o záchranu v 1. hokejové lize. Na dvanáctou příčku, poslední místo, které zaručuje předkolo, nyní ztrácí čtyři body.

V nadstavbové části soutěže se středočechům však příliš nedaří. Ze čtrnácti duelů jich tři vyhráli a jedenáct prohráli. V minulém kole podlehli vysoko Kadani, když na jejím ledě prohráli 1:5.

Hráčský kádr

V produktivitě Berouna se  nejvíce daří Davidu Švagrovskému, který v 39 zápasech nasbíral 25 bodů (10+15). O pozici nejlepšího střelce mužstva se dělí dva hráči, Ladislav Vlček a Richard Diviš, oba dosáhli shodně jedenácti gólů. Mezi obránci se nejlépe vede Jaroslavu Nedvědovi (6+16). Urostlý bek společně s útočníkem Martinem Kupcem patří mezi nejlepší nahrávače týmu, dosáhli jedenácti přihrávek.

Jeho velkou produktivitu na pozici obránce kazí fakt, že je zároveň nejtrestanějším mužem Berouna a čtvrtým nejtrestanějším hráčem celé ligy, na svém kontě má již 89 trestných minut. Gólmanská jednička Petr Přikryl zatím odchytal 1030 minut s průměrem 2,97 a úspěšností 91,02 %.

Vzájemné zápasy

Orlům se proti Berounu v této sezóně docela daří. V prvním duelu neponechali svěřenci kouče Neliby nic náhodě a svého soka vyprovodili debaklem 5:0. Druhé vzájemné střetnutí už bylo ze strany soupeře o poznání lepší. Znojmo sice dlouho drželo naději na bodový zisk, když čtyři minuty před koncem dokázalo z hole obránce Moravy vyrovnat nepříznivý stav, ovšem domácí ještě před koncem třetí části znovu odskočili o jeden gól a vedení ještě pojistili trefou do prázdné branky.

Naposledy se oba mančafty střetly 6. ledna v Hostan aréně. Ačkoliv byli domácí před tímto utkáním jasní favorité, průběh tomu vůbec nenasvědčoval. Naopak, hosté se dostali po Divišově trefě ve vlastním oslabení do vedení, které drželi až do závěrečných minut. Když už se zdálo, že si Beroun odveze všechny body, napřáhl od modré domácí obránce Tomáš Protivný, ukončil střelecké trápení Znojma a poslal duel do prodloužení. V něm rozhodl šťastnou brankou Sedlák.

Z kabiny Orlů

Orli se těsně před koncem nadstavbové části drží na šestém místě, což v sérii předkola play off, jenž se hraje na tři vítězné zápasy, znamená, že by Znojmo hrálo na svém ledě ze tří utkání dvakrát a sice nejdříve první duel a poté případně za nerozhodného stavu i třetí. Na pátou Třebíč, která v příštím kole hrát nebude, neboť má zápas k dobru, ztrácí pouhý bod. Avšak náskok na sedmou Jihlavu, která Orlům zlověstně šlape na paty, je rovněž také jen jediný bod.

V minulém utkání se konečně po dlouhé pauze zaviněné zraněným ramenem vrátil uzdravený kapitán Radek Haman a Orlům se konečně podařilo zvítězit nad Benátkami. S návratem znojemského vůdce se tak téměř vyprázdnila marodka, na které zůstal jediný hráč, dlouhodobě zraněný útočník Peter Sojčík.

Vzájemné duely této sezony

Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
HC Berounští Medvědi - Orli Znojmo 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi 2:1 pr. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Sestavy z posledního utkání

Orli Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, David, Protivný, Kolafa, Štrach, Lattner - Plášek, Barus, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Havlík, Kubica, Haman, Vyletelka

HC Berounští Medvědi: Novotný - Nedvěd, Cunik, Růžička, Vojta, Jelínek, Braniš, Kopecký, Diviš, Vlček, Rudovský, Švagrovský, Novotný, Luňák, Šinágl, Pavel, Fiedler, Krätzer, Tůma, Karpov

Další zápasy 45. kola

HC Chrudim - SK Kadaň
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Tábor
HC Olomouc - KLH Chomutov
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové
HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk
HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí
HC Havířov Panthers - SK Horácká Slavia Třebíč 0:5 (kontumováno)

NEWSLETTER