Nemám důvod někam odcházet, říká Adam Havlík

Rozhovory
ÚT 2. 3. 2010
<em>Znojmo</em> - Loni táhl juniorku za historicky první účastí v extraligovém play off, v závěru sezóny pak dostal od trenéra Rulíka příležitost i v A-týmu. Letos už byl útočník Adam Havlík pevnou součástí znojemské sestavy a na křídle po boku zkušenějších hráčů získával zkušenosti v seniorském hokeji. Ve svém premiérovém ročníku mezi muži si připsal 13 branek a 9 asistencí, dva góly z této sbírky vsítil v play off Benátkám nad Jizerou. Chomutovská defenziva už mladému forvardovi skórovat nedovolila a vystavila stopku v prvoligové sezóně celému týmu Orlů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Adame, i ve čtvrtém zápase čtvrtfinálové série jste sehráli s favoritem celé ligy vyrovnané utkání, ale opět to na vítězství nestačilo. Takže asi cítíte zklamání...
Zklamání je to určitě. Vypadnout jsme nechtěli, ještě k tomu hned po čtyřech zápasech. Ale po těch dvou utkáních v Chomutově už nás každý odepisoval, nevěřil nám do odvet a myslím, že jsme dokázali zvednout hlavu, hrát s nimi vyrovnané zápasy a troufnu si říct, že jsme možná byli i trošičku lepším mužstvem.

foto
⇒  Znojemský odchovanec Adam Havlík

Co tedy chybělo k tomu, abyste dokázali sérii natáhnout na více, než čtyři utkání?
Nechci se vymlouvat, ale to, co předváděli rozhodčí hlavně v prvním zápase, bylo už moc okaté. A myslím, že závěr nezvládli ani v tom druhém střetnutí.

Po těchto dvou domácích střetnutích se skoro nechce věřit, že jste v Chomutově dvakrát za sebou tak vysoko prohráli. Čím to, že ty zápasy dopadly tak jednoznačně?
Něco jiného je hrát venku a hrát doma. Tam jsme sice inkasovali dva debakly, ale oni hráli skoro pořád v přesilovkách, my byli nedisciplinovaní a faulovali. Navíc na co šáhli, to skončilo v bráně. Nechci říkat, že to bylo o štěstí, ale každý zápas není takový, že vystřelíte naslepo a ono to tam padne. Chomutov právě dvě taková utkání měl. Doma jsme do toho potom dali všechno, ale nestačilo to ani tak.

Vy osobně máte za sebou první kompletní sezónu mezi muži, jak ji hodnotíte?
Těžko říct, to by měl asi ohodnotit někdo jiný... Z mého pohledu to žádná sláva nebyla, ale nějaká tragédie asi taky ne. Uvidíme, teď jsem posbíral nějaké zkušenosti a doufám, že příští sezónu to už bude lepší.

Jaký bude váš následující program, budete pomáhat ve zbývajících utkáních juniorce?
Určitě, v dalších dnech hned budu jezdit s juniorkou na zápasy, snad aspoň uděláme nějaký úspěch.

Co Adam Havlík a příští sezóna? Máte jasno, kde budete působit?
Myslím, že to mám vyřešený, zůstanu tady. Nemám důvod někam odcházet.

NEWSLETTER