Sedm nejzajímavějších zápasů Znojma v sezóně

Aktuální zprávy
PÁ 5. 3. 2010
<em>Znojmo</em> - První prvoligová sezóna Orlů je již týden minulostí, ale pojďme si připomenout těch sedm nejzajímavějších duelů z padesáti čtyř, jež znojemští hokejisté odehráli. Mezi ty černé patří jistě zápasy s Chomutovem, které ve třech případech skončily drtivými porážkami, ale i duel s Chrudimí, při němž se znojemští diváci neradovali z jediné branky. Naopak v těch vydařených nalezneme například utkání s Ústím nad Labem, které byly až do posledních minut maximálně vyrovnané, nebo zápasy s Olomoucí, ve kterých Znojmo nedalo svému soupeři naději na úspěch.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Zápas s nejvíce vstřelenými brankami

Znojmo - Chomutov 5:7
Třetí čtvrtfinále play off proti Chomutovu přineslo nejvíce vstřelených branek v celé sezóně Orlů. Znojemští diváci v Hostan aréně byli svědky dvanácti gólů. Pět jich padlo do hostující klece a sedm jich inkasoval Horčička. Celý zápas měl velmi dramatický průběh, neboť Orli několikrát vedli, ovšem díky častému vylučovaní Chomutov dotahoval a následně i zvítězil.

Zápas s nejméně vstřelenými brankami

Olomouc - Znojmo 0:2 a Znojmo - Chrudim 0:2
Méně než dvě branky nepadly ani v jednom zápase, kde se objevili hráči Znojma. Tím prvním utkáním, kde padly dva góly, bylo utkání v Olomouci. Tam Orli zvítězili 2:0 a ukázali tak, že jim Mora jako soupeř svědčí. Druhý méně atraktivní duel se odehrál na domácím ledě proti Chrudimi, o kterém se dočtete níže.

Zápas s nejvyšší výhrou

Znojmo - Beroun 5:0 a Olomouc - Znojmo 1:6
Také zápasy s nejvyšší výhrou byly dva. Utkáni proti Berounu a Olomouci dopadly rozdílem pěti branek. S prvním jmenovaným celkem se Znojmo střetlo v rámci 5. kola a svému soupeři nedovolilo vstřelit jedinou branku. Utkání 41. kola proti Olomouci přineslo výsledek 6:1 pro hosty, tedy pro Orly. Mora sice zápas otevřela ve čtvrté minutě, ovšem poté patřilo kluziště již jen Znojmu.

Zápas s nejvyšší prohrou

Chomutov - Znojmo 10:1
Celkem deset puků museli lovit za zády znojemští gólmani v prvním čtvrtfinále v Chomutově. V první třetině se domácí diváci radovali ze čtyř branek a již v patnácté minutě vystřídal Horčičku Panec. Ten si však nevedl o nic lépe a dovolil protihráčům skórovat ještě šestkrát. O jediný čestný úspěch Znojma se postaral Karel Plášek.

Nejpřekvapivější zápas

Ústí nad Labem - Znojmo 2:3pp
25. listopadu mířili Orli k venkovnímu zápasu do Ústí nad Labem. Kurzy sázkových kanceláří mluvily jasně ve prospěch domácích, ovšem Znojmo se postaralo o jedno z největších překvapení pro své fanoušky, když se v prvních šesti minutách dostalo do dvoubrankového vedení. Hosté sice v posledním dějství vyrovnali, ale přesnou trefu za záda domácího gólmana zasadil v prodloužení Tomáš Kolafa.

Nejzakletější zápas

Znojmo - Chrudim 0:2
V sezóně sehrálo Znojmo jediný zápas, kdy nedokázalo vsítit branku. Tím bylo utkání 46. kola na domácím ledě proti Chrudimi. V té době se hrálo již jen o umístění, neboť postup do play off měli Orli jistý, ovšem kdyby neprohráli, nemuseli ve čtvrtfinále narazit na silný Chomutov a sezóna mohla pokračovat. Sedmnáct set diváků v Hostan aréně čekalo na radost po vstřelené brance marně i přesto, že jejich svěřenci hostující tým přestříleli skoro dvojnásobně.

Zápas s nejvíce rozdanými tresty

Tábor - Znojmo 5:2 a Ústí nad Labem - Znojmo 2:3pp
Ve dvou utkáních rozdali hlavní arbitři celkem 80 trestných minut. Tím jedním byl zápas 22. kola proti Táboru. Zápas řídil rozhodčí Klimecký a kromě 25 menších trestů rozdal jeden pětiminutový, jeden osobní desetiminutový a dva tresty do konce utkání. Druhý duel, kde se hodně vylučovalo, následoval hned o dvě kola později, a to v Ústí nad Labem. Tam hráči nasbírali 15 dvouminutových trestů a k tomu ještě arbitr Zubzanda naservíroval dvěma Lvům pětiminutové tresty společně s tresty do konce utkání za likvidační zákroky na Hamana a Sedláka.

NEWSLETTER