Finále poháru je takový bonus navíc, říká Jiří Beroun

Rozhovory
ST 8. 9. 2010
<em>Znojmo</em> - Již osmou sezónu obléká znojemský dres Jiří Beroun, třicetiletý odchovanec třebíčského hokeje. Mezi jeho nejvydařenější zápasy v letošní přípravě patřily jistě ty dva poslední, neboť si v nich připsal dvě branky a jednu asistenci. Důležitější byla rozhodně trefa před týdnem v Mladé Boleslavi, kde pět minut před závěrečnou sirénou vyrovnal a poslal tak utkání do prodloužení, ve kterém se rozhodlo o postupu Orlů do finále letního Tipsport Cupu. To čeká na Znojmo již v pátek na plzeňském ledě. „Musíme hlavně bránit a nehrát stejně jako proti Třebíči, protože to bychom dostali deset gólů a jeli hned dom,“ prozrazuje o blížícím se zápase útočník.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V úterním zápase proti Třebíči jste se dostali do čtyřbrankového náskoku, ale hosté ve druhé třetině během osmi minut vyrovnala. Čím si to vysvětlujete?
Prvních deset minut ve druhé třetině jsme odehráli tak, jak by mělo vypadat v sezóně. Pak jsme začali vymýšlet blbosti, polevili jsme a Třebíč se dostala znovu do zápasu. Z toho se musíme poučit, aby se to v lize neopakovalo. Pak by nás to mohlo mrzet.

foto
Jiří Beroun při rozhovoru

Co vám říkal trenér po druhé třetině, kdy zápas hosté vyrovnali?
Ať hrajeme to, co trénujeme a nevymýšlíme blbosti.

Byl jste střelcem čtvrtého gólu, jak byste tuto situaci popsal?
Vystřelil jsem, puk se ke mně odrazil zpátky, takže jsem dorážel do odkryté branky.

Před týdnem jste se trefil i v Boleslavi.
Tak tam tu akci vypravoval Tomáš Hradecký. Vyvezl puk přes celé hřiště a já už jen dorážel. Zaplať pánbůh za ten gól.

Připouštěli jste si vůbec postup až do finále?
My potřebujeme v přípravě hlavně natrénovat fyzičku. Chce to, aby to klapalo v sezóně, a tady to je takový bonus navíc.

Je rozdíl, hrát například s Třebíčí a potom proti některému soupeři z extraligy?
Určitě. Proti extraligovému soupeři se hraje mně osobně lépe. První liga je taková urputnější. Více se drží puk na hokejkách a je tam i více osobních soubojů, než v extralize. Alespoň mně to tak přijde.

V pátek vás čeká finále s Plzní. S čím půjdete do zápasu?
Musíme hlavně bránit a nehrát stejně jako proti Třebíči, protože to bychom dostali deset gólů a jeli hned dom. Musíme nasadit nějaké brejky a hrát jako v Boleslavi.

NEWSLETTER