Liga začíná, do Znojma přijede Hradec Králové

Naši soupeři
ÚT 14. 9. 2010
<em>Znojmo</em> - Fanoušci a hokejoví příznivci se konečně dočkali. Po měsících příprav na suchu i na ledě a několika přátelských zápasech se opět rozhoří prvoligová sezóna a boje o přední příčky tabulky. Orli Znojmo do ní vstupují ve značně obměněném kádru a pod novým hlavním koučem Karlem Soudkem. Před vlastními fanoušky vyzvou jako prvního protivníka celek Hradce Králové. Utkání začíná ve středu 15. září v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Východočeské mužstvo se nikdy příliš netajilo vysokými ambicemi a loňská sezóna toho byla jasným důkazem. Svěřenci trenéra Mičky v ní dokázali postoupit až do semifinále play off 1. ligy, kde však narazili na jednoho z favoritů - Ústí nad Labem. Po velkém boji nakonec svému soupeři podlehli poměrem 2:4 na zápasy.

V přípravném období sehrál Hradec dohromady 12 zápasů. Čtyřikrát si připsal vítězství, dvakrát remizoval a v šesti případech odcházel z ledu jako poražený. Cenný skalp si však připsal ve svém čtvrtém přípravném utkání, když dokázal porazit v rámci Tipsport Hockey Cupu extraligové Kladno na jeho ledě 4:3.

Orli se se svým nejbližším soupeřem utkali v loňské části pouze dvakrát, ovšem v obou případech zvítězili. Nejprve na ledě svého protivníka 3:2 v prodloužení a poté doma 6:4. V nadstavbové části ani v play off se obě mužstva již nestřetla.

Znojemským fanouškům se v zápase na v dresu Východočechů představí i několik hráčů, kteří v minulosti ve Znojmě působili. Jsou to obránci Lukáš Chmelíř, Aleš Křetínský a útočník Zdeněk Kubica. Další bývalý hráč Orlů Peter Sojčík se do užšího kádru Hradce neprosadil.

Z kabiny Orlů

Jihomoravský celek vstupuje do hlavní fáze ve značně obměněném kádru. Z orlího hnízda odešli útočníci Sedlák, Meidl, Barus, Svoboda nebo obránci Hořava, Morava, Protivný či Štrach. Změna nastala i na pozici hlavního trenéra, když Jana Nelibu nahradil bývalý znojemský obránce Karel Soudek, jenž působil v Českých Budějovicích jako trenér mládeže.

Pro znojemskou kabinu však nebylo léto pouze ve znamení hráčských odchodů. Díky spolupráci s extraligovým Třincem přišla i řada nových hokejistů, např. Hrňa, Hampl, Marosz, Orsava, Podešva, Rangl, Kania nebo Vrba, který se ve svém prvním zápase v Hostan aréně prezentoval hattrickem proti Táboru. Nové tváře do kádru okamžitě zapadli a pomohli Orlům k velmi překvapivému druhému místu v letním poháru.

Trenér Soudek se ve středu bude už také moci spolehnout na šestici hráčů, kteří byli poslední dva týdny kvůli plnění reprezentačních povinností mimo hru.

Sestavy z posledních utkání

ORLI ZNOJMO: Horčička - Lattner, Štach, Kania, Klimeš, Pospíšil, David, Kolafa - Říha, Haman, Plášek - Hradecký, Beroun, Vrba - Podešva, Staněk, Videlka - Bartoš, Trojan

HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ: Luňák - Seidl, Křetínský, Táborský, Chmelíř, Čáp, Hendrich, Pánek, Klement - J. Hruška, Roubík, Kadlec, Berger, Kubica, Čermák, Budínský, Moskal, Volráb, Šejnoha, Březina, O. Hruška

NEWSLETTER